El Concurs de Vestits de Paper avança l'enviament de les bases per augmentar la participació

La 51a edició tindrà lloc el 17 de desembre i commemorarà el 400 aniversari de la mort de Willian Shakespeare

Concurs de Vestits de Paper 2014 interior
photo_camera Imatge d'arxiu de la convocatòria de l'any 2014

El Museu de Vestits de Paper de Mollerussa ha decidit enguany avançar l’enviament postal amb les bases del 51è Concurs Nacional de Vestits de Paper, que tindrà lloc el 17 de desembre, amb l’objectiu d’incrementar així la participació en el certamen. Per això, s’ha contactat amb prop de 900 modistes i acadèmies de confecció, alguns d’ells de països com Mèxic i Colòmbia, per tal de fer-los arribar la documentació necessària per poder fer la inscripció, una tasca que en anys anteriors es feia al setembre.

La documentació per inscriure's s'ha enviat a 900 modistes i acadèmies de confecció

Enguany els Concurs de Vestits de Paper s’ha volgut sumar a la celebració del 400 aniversari de la mort de William Shakespeare i per aquest motiu les bases recullen que els vestits inspirats en els personatges de les seves obres teatrals tindran una especial consideració per part del jurat. Pel que fa a l’import dels premis, continuen sent els mateixos dels darrers anys amb 1.500 euros pel 1r premi, 1.200 pel 2n i 1.000 pel tercer, en la modalitat de Moda Actual mentre que en les categories de Fantasia i d’Època el premi és de 2.000 euros pel millor classificat, 1.300 pel segon i 1.000 pel tercer.

Prop de 150 participants en la Trobada de Colles Sardanistes van visitar dissabte el museu

D’altra banda, el Museu de Vestits de Paper va rebre aquest passat dissabte a la tarda la visita de prop de 150 persones procedents de diferents punts de la geografia catalana. Es tractava de dansaires i acompanyants que havien participat durant el matí en la Trobada de Colles Sardanistes d’Equipaments Cívics que va tenir lloc al parc municipal i que van aprofitar la jornada per fer turisme cultural per la capital del Pla d’Urgell.

comentaris