Concursos artístics i literaris per als escolars garriguencs

Els alumnes dels centres d’educació de les Garrigues ultimen aquests dies la seva participació en diversos concursos pensats per a fomentar les seves aptituds literàries i artístiques.

barrils i dibuixos Mas Blanch i Jové
photo_camera barrils i dibuixos Mas Blanch i Jové

Els alumnes dels centres d’educació de les Garrigues ultimen aquests dies la seva participació en diversos concursos pensats per a fomentar les seves aptituds literàries i artístiques. Així, els alumnes de P3 fins a 6è de Primària es poden presentar les seves obres, fins el proper 18 de novembre, al V concurs de pintura infantil per als escolars de la comarca que convoca el Celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles. El tema de les seves creacions s’ha de basar en la terra, els ceps, les oliveres, el bosc, l'arquitectura popular, el vi, la natura en general i el paisatge garriguenc.

Els que hi participin, optaran a un premi i un accèssit per a cada una de les 3 categories, i el veredicte del jurat es farà públic el 23 de novembre. Totes les obres guanyadores estaran exposades al Celler Mas Blanch i Jové des del 24 de novembre fins al 25 de gener.

D’altra banda, tots els estudiants garriguencs des del cicle mitjà d’educació Primària, fins a Batxillerat, inclosos els alumnes d’educació per adults poden participar, des d’ara i fins el 23 de desembre, en el XX concurs el gust per la lectura, que convoca el Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics, del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Per participar en alguna set categories  (A, B, C, D, E, F i G), establertes d’acord amb els  nivells educatius de l’alumnat participant, s’hauran de presentar els treballs basats en la lectura de les obres i els dossiers didàctics corresponents, descrits a les bases del concurs.

Finalment, el Consorci del Transport Públic de l’Àrea de Lleida, Autoritat Territorial de Mobilitat també convoca la 4a edició deI Concurs Escolar Parada Literària, en el que hi poden participar els alumnes a partir del 2n cicle de Primària, fins als de Batxillerat i Cicles Formatius, a més dels de formació d’adults, i els pares, mares i professors des d’Educació Infantil fins a Secundària. Les bases del concurs estableixen vuit categories de participació, en funció del col·lectiu al que es pertany, i els treballs guanyadors es publicaran a les xarxes socials i al portal www.atmlleida.cat/paradaliteraria i els dibuixos s’exposaran a l’àrea infantil de la Biblioteca Pública de Lleida.

Comentaris