El Curs de música de cambra de l'EMMM tindrà continuïtat

L'Escola Municipal de Música de Mollerussa (EMMM) va celebrar aquest dissabte el sisè Concurs de música de cambra.

L'Escola Municipal de Música de Mollerussa (EMMM) va clausurar aquest divendres el primer Curs de música de cambra, una de les iniciatives que el centre ha incorporat aquest any al seu programa formatiu, dirigit als nens i nenes que facin música fora de l'escola però també als més petits que encara no tenen nocions musicals i volen conèixer l’oferta d’instruments que ofereix el centre.

Al voltant de 40 nens i joves entre 3 i 16 anys han participat del 30 de juny al 5 de juliol en un seguit d'activitats adaptades al seu nivell i edat, que anaven des del cant coral, la construcció d'instruments, el moviment, joc musicals, i introducció als instruments.

Al llarg de la setmana els participants, també van poder experimentar amb els grups instrumentals, de corda, vent, guitarra i cant coral, així com piano i percussió. Una introducció a l'orquestra que van poder posar en pràctica en el concert de clausura, que va tenir lloc al patí del centre, i al que hi van assistir els pares i familiars dels participants.

El curs també va comptar amb les classes magistrals del violinista de l'Orquestra Nacional d'Espanya Joan Espina i de la soprano Núria Mas.

Segons la directora de l'EMMM, Dolors Pinyol, la participació i el nivell assolit pels participants farà possible pensar en la continuïtat del curs el pròxim any.

Per altra banda, el dissabte va tenir lloc, la sisena edició del Concurs de Música de Cambra, en el que hi van participar els mateixos alumnes del curs. Es van preparar set grups, de corda, vent, cant i percussió. Les interpretacions les va deliberar el jurat, format per Xavier Monge, director de l’Escola Municipal de Música de Balaguer; Dolors Ricart, directora de les orquestres del Conservatori Municipal de Lleida, i Pere Lluís Biosca, director de cors i professor a l’Escola de Música de Mollerussa.

L'ajuntament de Mollerussa va repartir 900 euros en premis, per als guanyadors de les diferents categories.

comentaris