27.10.2021 |
Territoris.cat

Diada de Sant Jordi amb propostes literàries d'autors del territori

Llorenç Bonet, Jordi Soldevila, Jordi Besora, o Ferran Blanch han estat alguns dels autors del Territori que presenten obra en la Diada de Sant Jordi.

El bon temps motiva la participació en la Diada de Sant Jordi.
El bon temps motiva la participació en la Diada de Sant Jordi.
Diada de Sant Jordi amb propostes literàries d'autors del territori

El bon temps ha estat el protagonista de la Diada de Sant Jordi al Pla d'Urgell, una jornada que com ve essent tradicional inauguren les parades d'entitats, escoles, associacions, i el sector dels llibreters, i les floristeries, que a primera hora del matí ocupaven ens carres dels nostres pobles.

Una jornada en la qual els autors del territori han compartit protagonisme amb les novetats editorials de primera línia, Llorenç Bonet compartia, amb els lectors la seva nova experiència artística l'iteraria Camp de terra, el linyolenc Jordi Soldevila, parlava de Mollerussa en el seu estudi Aigua, Burgesia i Catalanisme, Mollerussa, la construcció d'una ciutat. El també linyolenc Ferran Blanch presentava el seu segon treball literari, Desmermorias de un pez en el desierto, després de l'èxit de Mi gran viaje a los 40. També va divulgar la seva obra, Jo ho veig així... de moment!, Jordi Besora, una experiència vital que ha traslladat a la tinta.

També cal destacar la publicació, podríem dir de luxe d'edicions Pagès, que portà per títol Cullera, forquilla i ganivet, la família Castenyé i Daniel en la saga dels restaurants Resquitx i la Boscana. Una obra culinària que ha estat coordinada pel director del diari La Mañana Josep Ramon Ribé.

Podríem completar la proposta literària, Femení i plural de Mireira Gonzalez i Rosa Maria Giralt, o Esclavina entre bardisses el llibre en què Francesc Balcells il·lustrat per Jaume Rius, que narren la història del Palau d'Anglesola, d'una manera amena i didàctica.

Els autors van signar els seus treballs en les llibreries Dalmases i Sarri de la capital del Pla d'Urgell, envoltats dels seguidors, i compartint amb la resta de novetats editorials que van destacar en la diada.

I com no podia ser d'altra manera, les roses van ser el complement de la diada, els establiments especialitzats i les parades d'entitats i associacions van omplir els carres dels pobles per fer palesa una de les tradicions més arrelades al territori.

Diada de Sant Jordi amb propostes literàries d'autors del territori
comentaris