20.10.2021 |

Dos lingüistes de la Universitat de Barcelona guanyen el II Premi Internacional Joan Solà

"El clític datiu és més que un clític", és el títol del treball guanyador de la segona edició del Premi Internacional de Recerca en Filologia Joan Solà -enguany dedicat a la sintaxi- impulsat pel Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida i l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell.
L'alcalde de Bell-lloc Ramon Cónsola, quart per la dreta.
L'alcalde de Bell-lloc Ramon Cónsola, quart per la dreta.
Dos lingüistes de la Universitat de Barcelona guanyen el II Premi Internacional Joan Solà

En són autors del treball dos lingüistes de la Universitat de Barcelona (UB), Cedric Boeckx i Txuss Martín, que van rebre el premi en el decurs de l'acte que va tenir lloc aquest divendres 21 de setembre, i que va  comptar amb la presència del rector Roberto Fernández, l'alcalde de Bell-lloc Ramon Cònsola, Salvador Giné, president de l'Institut d'Estudis Catalans i el periodista Joaquim Maria Puyal.

El Premi Internacional Joan Solà, dotat amb 10.000 euros i la publicació del treball per Pagès Editors, té com a objectiu guardonar investigacions en qualsevol àrea de coneixement de la filologia catalana. La primera edició va estar dedicada a la variació lingüística, lingüística aplicada, història de la llengua, història de la lingüística, edició de textos; la segona, a la sintaxi, i la propera se centrarà en la semàntica, lexicologia i lexicografia.

Actualment, Cedric Boeckx és investigador ICREA al Departament de Lingüística de la Universitat de Barcelona. Doctorat a la Universitat de Connecticut, ha estat professor de lingüística a la Universitat de Harvard. Ha publicat una dotzena de llibres en anglès sobre lingüística, especialment de sintaxi, i nombrosos articles en revistes internacionals. Darrerament la seua investigació se centra a descobrir les bases biològiques del llenguatge.

Txuss Martín, llicenciat en lingüística i filosofia per la UB, s’ha doctorat enguany en lingüística a la Universitat de Nova York i des del febrer passat, és professor del Departament de Lingüística de la Universitat de Barcelona. Les seues recerques estan focalitzades en la biolingüística, la sintaxi i la ciència cognitiva, entre d’altres.

Dos lingüistes de la Universitat de Barcelona guanyen el II Premi Internacional Joan Solà
comentaris