27.06.2022 |

El Festival Lo Cercacurts presenta la sisena edició al Gat Negre de Mollerussa

 

El Gat Negre ofereix una prèvia del Festival el proper dimecres 4 de juliol a les 22:30 h. A la terrassa es projectaran alguns dels millors curtmetratges de la passada edició i comptaran amb la presència i presentació dels organitzadors del certamen.
Imatge de Montornès de Segarra escenari del festival.
El Festival Lo Cercacurts presenta la sisena edició al Gat Negre de Mollerussa

Lo Cercacurts vol promoure l’art del curtmetratge a les Terres de Ponent, motivar els joves creatius, incentivar els treballs de temàtica rural i promoure els guions en llengua catalana. També vol difondre l'atractiu turístic i gastronòmic de les comarques lleidatanes, i ho fa oferint projeccions a l’aire lliure en un entorn envejable.

Els responsables del Gat Negre recullen aquesta iniciativa cultural i divulgativa dels atractius de l'enton rural, organitzant una projeció prèvia a la sisena edició del festival que se celebrarà del 6 al 8 de juliol a Montornès de Segarra. Esta previs projectar els seguents curts: 

Premi del jurat al millor curtmetratge de temàtica o ambientació rural per: “Matar a un niño” de José & César Esteban Alenda (Madrid)
Matar a un niño és un treball realitzat per dos germans de Madrid que combina imatges de fotografia i vídeo en B/N amb una veu en off que ens va explicant el que succeïrà. Narra la mort d’un nen però no de la manera que podríem pensar, ja que té un final inesperat.

Premi del jurat al millor curtmetratge de temàtica lliure per:  “Morir cada día” de Aitor Echeverría (Barcelona)
Ens mostra de manera subtil els problemes que té una família mitjançant les accions i les converses que discorren en un sopar en el que Blanca, una de les filles, no està disposada a que sigui una vetllada tranqui-la  ja que els demés obvien els problemes mitjançant bromes i comentaris sense gràcia.

Premi del jurat al millor curtmetratge en Llengua Catalana per:  “Radis” de Sibila Estruch (Hospitalet de Llobregat, Barcelona)
El futur de qualsevol persona és a vegades massa complicat, sobretot per un adolescent com en Juli que no li serà fàcil decidir cap on anar i que espera trobar algunes respostes allunyat de la ciutat. És un curtmetratge molt rural.

Premi del jurat al millor curtmetratge de Les Terres de Lleida per: 
“Alto Sauce” de Fernando Pomares (Lleida)
Filmat a mode de fals documental, el seu director ens mostra un crim que va succeïr en un poble anomenat “Alto sauce” on els membres de la seva comunitat s’hauran d’enfrontar a les seves pròpies declaracions. Un treball molt ben elaborat i interessant. I també és rural.

Premi votació del públic per:  “The astronaut on the roof” de Sergi Portabella (Barcelona)
El director, en Sergi Portabella, que ja va guanyar el premi al millor curtmetratge en la categoria lliure de la passada edició; ens porta un treball molt atractiu tan a nivell visual com en la seva història, on dos joves cineastes volen escriure una pel·lícula que els farà famosos. Cinema dins del cinema força divertit.

Finalista:  “La huída” de Víctor Carrey (Barcelona)
Un film premiat en nombrosos festivals per la seva originalitat i realització impecable. Un xiclet. Una corretja per a gossos. Una taca en la paret amb la forma d'Austràlia. Un semàfor tort… Cadascun d'aquests elements per separat té la seva pròpia història, encara que la unió de tots ells pot generar una nova trama.

El Festival Lo Cercacurts presenta la sisena edició al Gat Negre de Mollerussa
comentaris