El Palau d'Anglesola ret homenatge a la Passió, en els actes del Correllengua

Les entitats que impulsen el Correllengua al Palau d'Anglesola, han cregut convenient incorporar als actes reivindicatius de la festa, iniciatives que fomentin la participació i la recuperació de la memòria històrica, com l'homenatge a la Passió.
photo_camera El Palau d'Anglesola organitza la quarta edició del Correllengua.

Impulsada pel Grup del Correllengua, l'Ajuntament, Agrupament Escolta Lo Merlet, l'AMPA de l'escola Arnau Berenguer i l'Associació Tots Som de Casa, el Palau d'Anglesola celebrarà el 28 i 29 de setembre la quarta edició del Correllengua. Una festa que aquest any completarà el caire reivindicatiu, amb altres actes de caire cultural i social que poden ser d'interès per als vilatans.

Els organitzadors han volgut retre homenatge a la Passió, una representació que va ser referent al territori, i en la que hi van estar vinculats un gran nombre de palauanglesolins i palauanglesolines. Una escenificació que es considerava amb el nivell de les de Cervera, Olesa o Esparraguera, des dels anys 50 fins als 90. Per aquest motiu porten a terme una recerca de material gràfic, així com un recull de les vivències de persones que hi van participar, que ha de fer possible una exposició. Per altra banda, alguns dels actors que hi van participar estan preparant alguna de les escenes que van representar. L'exposició estarà oberta al públic al pavelló poliesportiu el dissabte a partir de les set de la tarda.

És per això que els organitzadors han programat una xerrada, que impartiran membres del Cercle català de Negocis (CCN), per tal que expliquin perquè a Catalunya li és favorable econòmicament prescindir dels lligams amb Espanya. La xerrada porta per títol "Viabilitat de l'Estat propi i l'endemà de la independència", la qual tindrà lloc el divendres 28 de setembre al Local Sociocultural, a dos quarts de nou del vespre.

El dissabte 29 de setembre serà el torn dels més petits, que podran participar en l'activitat Correnens, a través de la qual podran recuperar jocs tradicionals i conèixer la creativitat que havien tingut els padrins. Una iniciativa que coordinaran el caps de l'Agrupament Escolta Lo Merlet i que es completarà amb un berenar i cercavila amb els gegants i grallers del Casal Popular L'Arreu.

Els actes finalitzaran el dissabte amb el concert dels grups The Folkien i Lo Pardal Roquer, al pavelló poliesportiu a partir de les 11 de la nit. 

comentaris