Una vintena de dones de perfils molt diversos participaran en el congrés de tecnologia i creativitat Sónar+D

Una de les més destacades artistes de l'edició d'enguany és  Holly Herndon , una creativa del camp de la Computer Music, amb  complexes estructures rítmiques tot tipus d'elements extrets del seu ordinador. 

Liliana Saumet, vocalista del grup colombià Bomba Estèreo.
photo_camera Liliana Saumet, vocalista del grup colombià Bomba Estèreo.

En aquesta edició els escenaris de Sónar els compartiran un bon ventall de dones, úniques, i molt diferents entre si, però unides totes elles pel talent de les seves propostes, fortes personalitats i l'extraordinari carisma, noves dives i referents del dance i el pop actual. Entre elles FKA twigs i Róisín Murphy; la primera ha causat un gran impacte amb el seu primer àlbum, situat entre el millor de 2014 en 9 de cada 10 revistes i webs de referència; i la segona torna a la primera línia amb Hairless Toys el seu primer disc en vuit anys.

Róisín Murphy,  torna a la primera línia amb El mateix es pot dir de Yolandi Vaig veure $$er, la carismàtica vocalista de Die Antwoord, convertida ja en icona de modernitat i capaç d'embogir a milers de persones amb la seva sola presència sobre l'escenari, i de Liliana Saumet , vocalista de Bomba Estèreo, el grup colombià que fusiona música de ball amb ritmes clàssics llatins, sinònim d'energia i força de la naturalesa sobre l'escenari.

I si entren en l'escena experimental, destacaríem a Holly Herndon, artista nord-americana admirada per la mateixa Björk, segons acaba de reconèixer en una recent entrevista. La compositora nascuda a Tennessee estarà per partida doble al festival, presentant el seu nou disc Platform a l'escenari SonarComplex i oferint una conferència en el marc de Sónar+D.

Red Bull Music Academy presenta a l'escenari SonarDôme diverses joves i emergents compositores i productores de diferència procedència artística i geogràfica. És el cas de l'egípcia Bosaina (electrònica somiadora), la xilena Valesuchi, part de la família Cómeme que comanda Matías Aguayo; la romanesa Adda Kaleh, la turca Ah! Kosmos, la danesa Courtesy, la russa NV i la barcelonina Brigitte Laverne amb el seu synth pop de vocació dels vuitanta.

Kendel Ratley  és la directora d'expansió internacional de KickstarterEmprenedores, artistes, dinamitzadores de comunitats, periodistes culturals de primera fila, directives en empreses del sector tecnològic, hackers i inversores. Aquests són alguns dels perfils de les 20 dones que participen a Sónar+D.

Amy Robinson és directora executiva de Eyewire, joc en línia consistent en resoldre puzles 3D on a partir de l'activitat dels jugadors es recullen dades útils per a realitzar investigacions sobre com funcionen les connexions neuronals del cervell. Mitjançant la informació recollida durant el joc  s'entrenen algoritmes d'intel·ligència artificial i, amb això, es determina el funcionament de les neurones.

Kendel Ratley és la directora d'expansió internacional de Kickstarter, la plataforma de finançament per a creatius més important del món. El seu treball consisteix a establir relacions entre les comunitats creatives d'arreu del món. Amb més de 10 anys d'experiència en l'àmbit del màrqueting, Ratley ha treballat amb start-ups tecnològiques i musicals de Nova York, ha realitzat gires amb grups de música i ha treballat com a consultora d'esdeveniments en directe i de promoció en l'àrea de la música digital. A Sónar farà el workshop d'introducció de Kickstarter.

Comentaris