En Bernat i la Sansa de Golmés estrenen colla en la primera Trobada GeganteraEn Bernat i la Sansa van arribar a Golmés el 2004 amb motiu de la commemoració dels 800 anys de la Carta de Població del municipi. Aquest diumenge,  la parella de gegants ha estrenat la colla que a partir d'ara els donarà a conèixer arreu del territori.
photo_camera Les colles van participar en la cercavila pel centre del municipi.


Golmés va presentar aquest diumenge el col·lectiu de joves que impulsaran la nova colla gegantera i grallera de la població. En el marc del Pla Local de Joventut, es va crear l'associació de joves El Gabatxet, que seran els impulsors de tallers que han de consolidar la colla gegantera i grallera que acompanyarà en Bernat i la Sansa a les trobades del territori.L'associació El Gabatxet ha conduÏt aquest diumenge els gegants en el marc de la Primera Trobada Gegantera del Pla d'Urgell, aprofitant els actes de la Festa Major de Golmés. Una iniciativa que han impulsat les colles consolidades de la comarca, amb la voluntat de promoure la festa popular, i animar als municipis a recuperar aquesta festa popular.

La Trobada vol tenir continuïtat en els propers anys, i està previst que se celebri cada any en un municipi de la comarca, per tal de divulgar l'activitat gegantera i grallera. En aquesta primera trobada han participat 18 gegants de les colles de Bellvís, Vilanova de Bellpuig, Miralcamp, l'Arreu de Mollerussa, Torregrossa i Golmés. Els impulsors de la trobada esperen que aviat es puguin incorporar colles als municipis que tenen gegants com El Palau d'Anglesola i Ivars d'Urgell.

La Trobada ha tingut una gran acceptació a Golmés,  ja que des del 2004 els gegants no havien sortit del Centre Cívic, el que ha creat una gran expectació, a la qual s'afegeix l'animació que han dut a terme les colles gralleres i geganteres que han participat en la trobada. Els gegants s'han plantat davant del Teatre El Casal i tot seguit han participat en una cercavila fins a la plaça Major, on s'han dut a terme diferents danses tradicionals. A continuació han recorregut els carrers del municipi, acompanyats del president del Consell Comarcal Francesc Fabregat,  l'alcalde Jordi Calvís i els alcaldes dels municipis de les colles participants.

Comentaris
Més a Cultura
Entering on the requested page Skip advertisement