Un estudi sobre el músic Emili Pujol guanya el VIII Premi Jove Investigador

En el marc de la X Trobada d’Estudiosos de les Garrigues de dissabte passat a Arbeca, Pau Capdevila s'emporta el primer premi valorat amb 400 euros

<p>premi garrigues interior</p>
photo_camera Guanyadors de l'edició d'enguany del premi comarcal

L'estudi Viatge per l’univers d’Emili Pujol i Vilarrubí. La recerca de l’art suprem ha estat reconegut amb el VIII Premi Jove Investigador/a de les Garrigues, organitzat pel Consell Comarcal juntament amb el Centre d’Estudis de les Garrigues i l’Oficina Jove de les Garrigues, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut.

El primer premi, valorat amb 400 euros, ha estat per a Pau Capdevila, pel seu treball sobre el músic garriguenc Emili Pujol. El segon premi, valorat amb 200 euros, ha estat per a Júlia Quintillà, per un treball que fa referència al safrà titulat L’or vermell de les Garrigues.premi garrigues 1

L’entrega del premi ha tingut lloc en el marc de la X Trobada d’Estudiosos de les Garrigues, celebrada aquest dissabte 24 d’octubre a Arbeca i ha comptat amb la intervenció de la coordinadora territorial de Joventut, Anna Feliu, el president del Consell Comarcal, Antoni Villas, i el president del Centre d’Estudis de les Garrigues, Josep Rubió.

Júlia Quintillà guanya el segon premi amb el seu treball sobre el safrà 'L'or vermell de les Garrigues'

El Premi Jove Investigador/a de les Garrigues persegueix l’objectiu de fomentar la investigació a la comarca entre joves i estudiants, per tal de donar suport i potenciar l’esperit de recerca i creativitat científica sobre temes directament relacionats amb la comarca de les Garrigues o qualsevol dels seus municipis i, al mateix temps, fer veure la investigació com una opció més de sortida al món laboral.

El jurat del premi està integrat per dos membres del Centre d’Estudis de les Garrigues, dos membres designats pel Consell Comarcal (Joventut i Cultura), un membre designat pel Servei Educatiu de les Garrigues (SE), i un membre designat per la Generalitat de Catalunya a través de la Coordinació Territorial de Joventut a Lleida.

La benvinguda i inauguració de l’acte ha estat a càrrec de l’alcalde d’Arbeca, Joan Miquel Simó, acompanyat del president del Consell Comarcal de les Garrigues; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Borrell; el president del Centre d’Estudis de les Garrigues, i el diputat provincial, Enric Mir.homenatge premi garrigues

De les 9.30 a les 19.00 h, 21 estudiosos de les Garrigues s’han donat cita a la sala de la República d’Arbeca per realitzar les seves ponències sobre diversos aspectes històrics de la comarca. A migdia, s’ha fet una visita guiada pel centre històric de la localitat, el Castell i el Molí Argilés.

Durant l'acte s'ha retut homenatge a Antoni Palau per la seva dedicació a l'estudi de la comarca

La cloenda acadèmica ha anat a càrrec de Xavier Perelló, regidor de l’Ajuntament d’Arbeca.

Seguidament, s’ha retut homenatge al garriguenc Antoni Pau Sans, per la seva dedicació a l’estudi de la comarca i, en concret, d’Arbeca.

Comentaris