El públic foraster va poder visitar la Sala de les quadres, nou espai restaurat del Castell dels Templers

La Festa de la Poma Templers mostra les varietats de poma que es conreen al territori, i preveu donar una nova orientació al certamen en la pròxima edició, recuperant el protagonisme, al que ha sigut producte de referència de la comarca.

Activitats en el Mercat Medieval de Fira de la Poma Barbens
photo_camera Activitats en el Mercat Medieval de Fira de la Poma Barbens

Barbens va celebrar aquest diumenge la trenta-desena edició de la Festa de la Poma i Templers, un certamen que va transcórrer al voltant de la plaça de l’Ajuntament i que també va servir per reivindicar el passat medieval de la població lligat a l’ordre dels Templers.

Mercat Medieval en la Fira de la Poma BarbensAls baixos de l’Ajuntament s’hi va poder veure una mostra de les diverses varietats de poma que es cullen a la població mentre que l’activitat es va combinar amb una proposta de caràcter històric en la que es va recordar el passat templer i hospitalari de la ciutat.

En aquesta ocasió, la Festa de la Poma i Templers també va dedicar una especial atenció al concurs de fotografia basat en la mateixa celebració.

La Festa de la Poma tenia una clara voluntat lúdica, de festa al carrer, però també econòmica, amb intenció de promoure i fer popular la poma local, un objectiu que el consistori té previst recuperar en pròximes edicions.

El diumenge, es va inaugurar la festa amb l'esmorzar popular, i tot seguit obertura del Mercat Medieval, i al llarg del matí els joglars van recórrer els carrers del municipi amb la música i els espectacles de carrer. El Castell La nova Sala de les Quadres rehabilitada en el castell dels templers de Barbensdels Templers, i seu consistorial, es va obrir al públic amb un seguit de visites guiades, presentant la nova Sala de les Quadres

L'any 2005 es dóna una empenta a la Festa de la Poma després, aprofitant un projecte històric i cultural que pretén donar a conèixer el passat, el patrimoni i a la vegada transmetre-la als veïns i vilatans i promocionar-lo arreu del país. Per tal de dur a terme aquest projecte s'intentà recuperar el nucli històric amb ambientació de l'època i ubicant-hi en ell un mercat medieval on s'ofereix tota una mostra de productes alimentaris, artesanals i casolans.

Bàsicament la voluntat d'aquest projecte és sensibilitzar els vilatans a participar activament d'aquesta Fira de la Poma templers, i promocionar-la en l'àmbit extra municipal, divulgant-la tant en l'àmbit turístic com econòmic i fomentar la dinamització sociocultural.

comentaris