El Correpoma de Barbens preveu superar el mig miler de participants

L'Ajuntament de Barbens concentra la Festa de la Poma en un sol dia, amb una mostra de les varietats que es conreen a la comarca i una exposició fotogràfica.

Participants en el Correpoma de Barbens d'edicions anteriors.
photo_camera Participants en el Correpoma de Barbens d'edicions anteriors.

Mercat d'artesania en la fFira de la Pomas de BarbensEl nou equip de govern de l'Ajuntament de Barbens ha estructurat la tradicional Festa de la Poma i Templers en un sol dia, amb la voluntat d'estudiar el nou rumb que ha de tenir el certamen en pròximes edicions. La festa, que commemora la trenta-dosena edició, se celebrarà el dia 4 d'octubre, amb una mostra de les varietats de poma que es conren a la comarca, que es dura a terme en els baixos del Castell dels Templers i Hospitalaris, també seu consistorial. En aquest espai el consistori ha recuperat recentment la sala de les quadres, que es va obrir al públic local per la Festa Major, i que en aquesta ocasió acollirà una exposició de vestits de l'orde dels Templers i Hospitalaris i un recull gràfic de l'evolució de la Festa de la Poma.

En els baixos del Castell, també es mostrarà una exposició de les fotografies que s'han presentat al concurs, convocat per l'Ajuntament, amb motiu del certamen.

Barbens Festa Poma i TemplersEl mateix dia, el nucli antic de Barbens acollirà el mercat d'artesania, en el que hi participaran una vintena de parades, d'articles variats des de la gastronomia, els complements o la decoració, tot ambientat en un entorn medieval. El diumenge tindrà lloc el dinar de germanor al poliesportiu i a la tarda hi haurà concert i sessió de ball. A mitja tarda en el nucli antic es representarà l’espectacle Beatbox Circ de la companyia Improcisto’s Krusty Show.

Com a preludi de la festa, el dissabte, Barbens torna a ser escenari d'una de les proves atlètiques de referència a la comarca, el Correpoma, una competició que en l'edició anterior va reunir més de 500 atletes de totes les edats, un repte que en aquesta vuitena edició, esperen superar. La prova mantindrà el mateix recorregut urbà que en edicions anteriors i amb la novetat afegida, hi haurà tallers de malabars, pintura i bombolles pera als més petits.

.

Comentaris