Inici de l'Exposició «ORGULLosa de mi» a les Borges Blanques

Inici de l'Exposició «ORGULLosa de mi» a les Borges Blanques

Una mostra interactiva que viatja per la Plana de Ponent per promoure la diversitat i combatre l'homofòbia
Imatge de les carpes itinerants que van ser a les Borges Blanques. Foto: Grup Cultural Garrigues
photo_camera Imatge de les carpes itinerants que van ser a les Borges Blanques. Foto: Grup Cultural Garrigues
L'Associació Catalana per al Desenvolupament i la Cooperació Lleida ha donat inici avui a l'exposició "ORGULLosa de mi", una mostra itinerant que recorrerà diversos municipis de la Plana de Ponent en un esforç per sensibilitzar la comunitat sobre la diversitat i la igualtat. L'esdeveniment, que es desenvoluparà a través de vuit panells informatius, es proposa combatre l'homofòbia i promoure la integració del col·lectiu LGBTQ+ en diversos àmbits de la societat.

Els panells de l'exposició presenten imatges i missatges que aborden com identificar i prevenir comportaments discriminadors en espais com el treball, l'educació i altres àmbits socials. L'objectiu és fomentar una cultura de respecte i inclusió a través de petites accions que poden contribuir a una societat més equitativa.

"ORGULLosa de mi" forma part de la campanya "Para't a l'homofòbia", una iniciativa en col·laboració amb el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. A més de l'exposició, el projecte inclou xerrades, projeccions de documentals i diverses campanyes de sensibilització. "La nostra meta és implicar la ciutadania en la lluita contra la discriminació sexual i de gènere, amb un focus especial en la joventut," afirma Enric Figueres, responsable de projectes de l'associació.

La mostra destaca els diferents nivells d'homofòbia, des de l'exclusió fins a les agressions físiques, i busca proporcionar eines per a combatre aquesta problemàtica. Segons l'exposició, "viure la diversitat és essencial per a construir una societat més justa i respectuosa", i promou l'acceptació i l'amor propi com a pilars fonamentals per al respecte mutu.

Properes parades de l'exposició:
 • Balaguer: Dissabte, 20 de juliol, a la Plaça Mercadal.
   
 • Torrefarrera: Diumenge, 28 de juliol, al Camí de les Comes (polígon).
   
 • Mollerussa: Dimecres, 7 d'agost, a l'avinguda del Canal.
   
 • Lleida: Octubre, a la plaça de la Catedral (data exacta per confirmar).
Durant la seva estada en cada municipi, s'instal·larà una carpa informativa i es distribuirà material divulgatiu amb l'objectiu de maximitzar l'impacte de la campanya. Tècnics de l'entitat estaran disponibles per atendre tant els visitants com als mitjans de comunicació.

L'exposició busca no només informar sinó també inspirar un canvi positiu en la societat a través de la sensibilització i l'educació.

Comentaris