Jordi Soldevila guanya el Premi Josep Lladonosa i Pujol

El linyolenc presentava l'obra titulada Aigua, Burgesia i Catalanisme. Mollerussa, la construcció d’una ciutat (1874-1936).

La corporació municipal d'Alguaire amb el jurat i guanyador del Josep Lladonosa.
photo_camera La corporació municipal d'Alguaire amb el jurat i guanyador del Josep Lladonosa.

L'historiador de Linyola Jordi Soldevila es va proclamar guanyador de la 25a edició del Premi Lladonosa, la convocatòria literària de l'Ajuntament d'Alguaire i el Patronat Municipal Josep Lladonosa i Pujol, amb una obra sobre la capital del Pla d'Urgell titulada Aigua, Burgesia i Catalanisme. Mollerussa, la construcció d’una ciutat (1874-1936).

L'acte va tenir lloc aquest diumenge a la sala d'actes del consistori d'Alguaire, presidit pel conseller de Cultura Ferran Mascarell, i l'alcalde de la localitat Antoni Perea. Mascarell va destacar la consideració que mereix aquest premi pels 25 anys continuats de la seva convocatòria. El responsable de Cultura va afegir que Josep Lladonosa és una magnífica aportació per la historiografia local i pel país.

Per la seva banda Jordi Soldevila, molt emocionat va manifestar que veient el palmarès del premi, que el rebi jo ara és una responsabilitat i al mateix temps un gran honor. El linyolenc va rebre una dotació econòmica de 3.700 euros.

El Premi Josep Lladonosa d'història local dels països Catalans compta amb el suport de la Diputació de Lleida i del Diari La Mañana que distribuirà la publicació en la Diada de Sant Jordi de 2015.

Comentaris