02.10.2022 |
Territoris.cat

Josep Grau pregoner de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa

Un dels actes centrals de les Festes de Sant Isidori és el lliurament divendres a les 9 del vespre dels guardons de la 26a edició del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, un acte que serà presentat per l’actriu Mercè Arànega.

Josep Grau, en una compareixença en el Parlament de Catalunya.
Josep Grau, en una compareixença en el Parlament de Catalunya.
Josep Grau pregoner de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa

El que fou alcalde de Mollerussa i conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Josep Grau, serà l'encarregat d'inaugurar els actes de les Festes de Sant Isidori, el dimarts 22 d'abril, amb la lectura del pregó.

La festa se celebrarà del 22 al 27 d'abril amb diferents activitats culturals per tal d’honorar el seu patró, Sant Isidori i que enguany tindran un caràcter “marcadament local”, segons ha indicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha presentat el programa acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Pérez.

Podeu descarregar el programa de les Festes de Sant Isidori en pdf.

Els actes seguiran dimecres amb la presentació del llibre L’enigma Parrot, de Felip Gallart i Vicent Lladonosa, un acte en el qual intervindrà l’alcalde Marc Solsona; l’editor, Lluís Pagès; l’historiador Esteve Mestre i els autors, els quals donaran a conèixer les seves investigacions sobre Lo Parrot, sobrenom del veí de Mollerussa, Jaume Banqué, que fou alcalde, sometent en cap i també, segons la llegenda, bandoler. Solsona ha explicat que aquest llibre desmunta alguns dels mites que envolten aquesta figura de la vida local de mitjans del segle XIX d'acord amb una recerca històrica feta amb rigor.

La gent gran tornarà a ser la protagonista de dijous amb la celebració d’un dinar al Pavelló Poliesportiu. Les persones que hi vulguin participar, que es poden apuntar fins al dia 22 al Casal per a la Gent Gran, hauran de fer una aportació de 8 euros. L’acte comptarà amb el lliurament de guardons als deu avis i àvies que enguany celebren els 95 anys. També aquest mateix dia a les 9 del vespre, el Centre Cultural acollirà una conferència organitzada per la Parròquia de Mollerussa.

Un dels actes centrals de les Festes de Sant Isidori és el lliurament divendres a les 9 del vespre dels guardons de la 26a edició del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, un acte que serà presentat per l’actriu Mercè Arànega. L’acte, que tindrà lloc a la Sala de Ball de L’Amistat, comptarà també amb la representació de l’obra breu Un vol de coloms, de Manuel Molins, a càrrec de Teatre de Butxaca i amb l’acompanyament musical del pianista i compositor, David Pradas.

Josep Grau pregoner de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa
comentaris