L'Arxiu Comarcal acull l'exposició d'Andreu Gelabert "El llegat d'una època"

Gelabert va tenir l’afany, tot treballant per FECSA, de no separar-se de la seva càmera Leika, per captar imatges de les obres hidroelèctriques que s’anaven fent per aquells anys.

Fotografies de la col·lecció d'Andreu Gelabert que s'exposarà a l'Arxiu Comarcal.
photo_camera Fotografies de la col·lecció d'Andreu Gelabert que s'exposarà a l'Arxiu Comarcal.

L’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, inaugura aquest dimecres 21 de maig, a les set de la tarda, una mostra de 30 fotografies datades entre 1960 i 1975, obra del pallarès Andreu Gelabert, qui va cedir fa poc el seu fons d’imatges a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. La sel.lecció, feta pel director de l’ACPJ Fernando Lázaro, és interessant, per testimoniatge d’un temps que ha esdevingut ja remot. 

L'exposició es podrà visitar a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell a partir del 21 de maig i fins al 20 de juny de 2014.

Format de manera autodidacta, Gelabert va tenir l’afany, tot treballant per FECSA, de no separar-se de la seva càmera Leika, màquina que l’oficina on traballa adquireix l’any 1953, per fer-li captar imatges de les obres hidroelèctriques que s’anaven fent per aquells anys. Aquesta inquietud li va permetre documentar la vida als Pirineus de Lleida des de finals dels anys 50 fins la dècada dels 90, amb predomini dels anys 60 i 70 del segle XX. 

Comissariada des de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà i els Serveis Territorials de Cultura a Lleida, els quals han tingut cura del seu trasllat i muntatge a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, la sel.lecció d’imatges té un caire molt visual i despertarà ben segur la nostàlgia als majors de cinquanta anys. D’aquesta manera, es vol fer una crida que animi la població de Mollerussa i els encontorns a cercar documents gràfics personals que puguin resultar d’interès col·lectiu i fer-ne la cessió a una institució que entén la documentació com a patrimoni i memòria del territori.

comentaris