30.11.2021 |

L'Associació de Senegalesos de Mollerussa celebra les Jornades Culturals

El col·lectiu de Senegalesos de Mollerussa va dur a terme aquest diumenge la segona edició de les Jornades Culturals, que en aquesta ocasió van comptar amb la presència d'un descendent del Sant Cheikh Ahmadou Bamba, un referent religiós del país africà.
Els senegalesos practiquen un islamisme més tolerant i respectuós amb l'entorn social.
L'Associació de Senegalesos de Mollerussa celebra les Jornades Culturals

Els ciutadans senegalesos que resideixen a Mollerussa sempre han fet palesa la seva voluntat de compartir cultures, com a mesura per a la convivència i la tolerància entre els ciutadans de la capital del Pla d'Urgell. Per aquest motiu l'associació que aglutina a aquest col·lectiu, ha procurat vincular-se amb el dinamisme de la ciutat, al mateix temps que s'ha obert a divulgar tot allò que fa referència a la seva cultura amb activitats obertes a tot el públic amb interès per la diversitat.

Aquest diumenge, el Centre Cultural de Mollerussa va acollir la segona edició de les Jornades Culturals organitzades per l'entitat, que també van comptar amb la col·laboració de l'Associació Germans de Touba de la demarcació de Lleida. Una entitat que porta el nom de la Gran Mezquita de Touba, en la que es troben les despulles del Sant Senegalès Cheikh Ahmadou Bamba. Les jornades van comptar amb la presència del descendent del Sant Serigme Mbacke, que va participar en una conferència en la que va explicar les bases de la doctrina del seu avantpassat. Una filosofia que segons els senegalesos està basada en la pau i la tolerància entre les diferents confessions religioses i les cultures, al mateix temps que fomenta el respecte per la dona i la gent gran.

La jornada també va tenir moments pel culte donat que els musulmans celebren el mes del Ramadà, i de forma respectuosa el Centre Cultural es va transformar en lloc d'oracions pels participants en les jornades.

L'Islam ha existit al Senegal des de fa més d'un miler anys, a començaments del segle XX la major part del Senegal era islàmica. malgrat tot l'estil de l'Islam que es practica al Senegal es sensiblement diferent del que es rendeix culte en altres països de religió musulmana. L'Islam senegalès es caracteritza per la reverència als esser espirituals, tant vius com morts, dels que creuen que encarnen les gràcies del que anomenen Baraka (molt més que una divinitat).

La Mesquita de Touba és una de les més grans de l'Orient Mitjà, semblant a la de Medina, que malgrat ser construïda al 1926 com a tumba del Sant Ahmadiu Bamba, ha estat en continua construcció per part del diferents líders religiosos.

L'Associació de Senegalesos de Mollerussa celebra les Jornades Culturals
comentaris