L'escola Ignasi Peraire obre el seu projecte a la comunitat educativa de la comarca

L’Ajuntament en col·laboració amb els Serveis Educatius del Pla d’Urgell engeguen el programa LECXIT- Mollerussa que té per objectiu millorar la comprensió lectora de l’alumnat de primària.

L'alcalde Marc Solsona va donar la benvinguda a la comunitat educativa del Pla d'Urgell.
photo_camera L'alcalde Marc Solsona va donar la benvinguda a la comunitat educativa del Pla d'Urgell.

L'escola Ignasi Peraire de Mollerussa va obrir les portes aquest dimarts, a la comunitat educativa del Pla d'Urgell, una iniciativa que s'emmarca en el projecte Coneguem les escoles, que impulsa el departament d'Ensenyament a través del Centre de Recursos Pedagògics.

El projecte, que es va iniciar el passat curs escolar, té com a objectiu que els diferents centres de la comarca puguin donar-se a conèixer a la resta i així intercanviar experiències tant en projectes educatius com en models organitzatius.

Aquest dimarts l'escola Ignasi Peraire va inaugurar l'activitat, amb la presència de l'alcalde Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Rosalia Carnicé, i els directors i directores dels centres públics de la comarca que participen del projecte.

Solsona ha indicat que a Catalunya, a diferència d’altres països d’Europa, el paper dels ajuntaments en les escoles és en moltes ocasions més, instrumental per tal de vetllar pel manteniment que no participatiu en els processos educatius. En aquest sentit, ha reivindicat la fortalesa del Pla Educatiu d’Entorn que duu a terme el municipi, ja que permet una col·laboració entre tots els agents implicats en la formació dels joves que han d’encarar el futur de la ciutat.

Els professionals que han assistit a la trobada han recorregut les instal·lacions de l’escola Ignasi Peraire després de fer una jornada de treball per tal de posar en comú les diferents experiències educatives que duen a terme en els centres participants.

D’altra banda i també en l’àmbit de les escoles, l’Ajuntament en col·laboració amb els Serveis Educatius del Pla d’Urgell tornen a posar en funcionament aquest curs el programa LECXIT- Mollerussa que té per objectiu millorar la comprensió lectora de l’alumnat de primària després de la valoració positiva de l’experiència feta el curs anterior. Per aquest motiu, es fa una crida a trobar persones voluntàries per fer l’acompanyament de la lectura a diferents grups d’infants amb la voluntat d’ajudar-los a gaudir llegint i motivar-los.

Les persones interessades en participar del projecte poden adreçar-se a la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament (973-600713), als Serveis Educatius del Pla d’Urgell (973-604899) o bé enviar un correu a l’adreça [email protected].

Comentaris