L'escola Ridolaina de Montellà posarà en marxa una escola lliure pionera al Pirineu

És una de les escoles més excepcionals del Pirineu. La Ridolaina de Montellà sempre ha destacat per inquitetuts d'innovació i, seguint aquesta línia, el proper curs iniciaran una nova filosofia d'escola viva, centrada en els nens, conneactada amb l'entorn i les emocions, on l'aprenentage es basarà en el descobriment i on les mestres passaran a tenir un paper d'observadores i d'acompanyament.

301967_276021455866524_199893559_n
photo_camera Imatge de la presentació del conte La Clàudia i el seu casc de bombera a lescola Ridolaina.

Com s'organitzarà l'escola?

"Es plantejaran activitats lliures i dirigides. En les activitats lliures els infants es mouran en ambients preparats per tal que puguin ser ells mateixos, d'una manera espontània, i fruit dels seus interessos i motivacions, els protagonistes de l'aprenentatge, potenciant així l'autonomia, l'esperit crític, la creativitat i la investigació, tan necessaris per al futur immediat i vital per al planeta".

"Pel que fa a les activitats lliures, es duran a terme una sèrie d'activitats dirigides, que es materialitzaran en tallers, projectes globalitzats i treball cooperatiu, sempre respectant el moment evolutiu de l'infant", tal i com assegura Thich Nhat Hanh en l'article "Un nou curs, una escola nova" publicat al número 37 de la interessant revista Fil Directe, que recomanem llegir a tothom, editada aquest estiu per part del Grup d'Amics de Montellà.

Un cop més el grup docent de la Ridolaina segueix la tradició que caracteritza i defineix aquesta escola des de fa anys i comença un projecte pel d'il·lusions, de canvis i d'oportunitats. Un projecte que requereix un full de ruta clar, un coneixement profund de l'entorn i una autoobservació del docent en l'àmbit del creixement personal i de l'educació emocional.

Comentaris