L'espai cultural La Lira de Tremp celebra el tercer aniversari

El balanç de l’any és positiu amb més de 23.000 espectadors i una cinquantena d’espectacles

La Lira
photo_camera La Lira

En el tercer any d’existència d’aquest espai cultural, l’Ajuntament i diverses entitats i empreses del municipi han programat més de 50 espectacles de diferents gèneres,  a més del cinema, que gestiona el Circuit Urgellenc.

En el terreny musical, l’Espai Cultural La Lira ha acollit un bon nombre d’actuacions. Destaca la programació del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) així com la programació de retransmissió d’òpera en directe, que aquest mes de setembre ha arrencat la tercera temporada amb Il barbiere di Siviglia. A més, s’han celebrat els concrets de final de curs de l’Escola Municipal de Música, també de l’Orfeó de Tremp i de la Coral Polifònica; així mateix durant el 2014 han passat per aquest equipament grups com El Pont d’Arcalís, La Selvatana i Burruezo i Bohemia Camerata.

No són poques les entitats de Tremp i de la comarca que dinamitzen aquest espai, sigui de manera estable, com l’entitat per a la promoció de l’espectacle infantil i juvenil, Xarxa Tremp; o de manera puntual, com Correllengua Pallars, TeaTremp, que enguany per la Festa Major de Tremp va representar La importància de ser Franck i per Nadal preparà els tradicionals Pastorets; o l’empresa local Mai Tant Espectacles, entre altres.

També cal destacar les activitats educatives i socials que s’hi celebren, com el Teatre a les escoles, la commemoració del Dia Internacional de les Dones o altres xerrades i conferències.

Finalment, com a acte estrella que acull anualment La Lira, destaca el festival de cinema rural curt, Mostremp, que aquest 2014 ha seleccionat 19 curtmetratges a concurs i ha acollit un bon nombre d’espectadors en totes les seves sessions.

comentaris