04.12.2022 |
Territoris.cat

L’Espai Macià de les Borges incorpora una nova col·lecció amb fotografies inèdites

L’Espai Macià de les Borges Blanques ha incorporat una nova col·lecció amb fotografies inèdites, 6 d’elles originals, de les 7 visites documentades que ‘l’Avi’ va fer com a president de Catalunya a la capital de les Garrigues.

Espai Macia Portada
La nova col·lecció amb fotografies inèdites de l'Espai Macià de les Borges Blanques.
L’Espai Macià de les Borges incorpora una nova col·lecció amb fotografies inèdites

L’Espai Macià de les Borges Blanques ha incorporat una nova col·lecció amb fotografies inèdites, 6 d’elles originals, de les 7 visites documentades que l’Avi va fer com a president de Catalunya a la capital de les Garrigues.

En el nou material a disposició dels visitants de l’equipament també hi ha reproduïdes en paper fotogràfic imatges aparegudes en mitjans de l’any 1907 fins el 1933, amb el seu primer viatge a les Borges com a president, apareguda a la revista satírica Cu-cut, a més d’altres publicacions de l’època com l’Avenç, o Diario Gráfico.

A més, la col·lecció també incorpora una còpia facsímil de l’expedient militar de l’ex-coronel Francesc Macià i Llussà, aconseguida per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, que també s’ha ocupat del buidat dels mitjans i d’obtenir la cessió dels altres documents gràfics.

El regidor Francesc Macià ha volgut agrair tot aquest nou material, que ajuda a ampliar el fons documental cada vegada de més valor que ja tenim a les Borges a disposició de la ciutadania.

L’Espai Macià de les Borges incorpora una nova col·lecció amb fotografies inèdites
comentaris