04.12.2022 |

El Scrapbook crea expectació, des de la proposta del centre Solaç de Mollerussa

Encara que la paraula Scrapbooking sembli complicada, no és altra cosa que una manera de conservar històries personals i familiars en forma de fotografies, mitjans de comunicació impresos, i records en àlbums decorats.
Una quinzena de persones van participar en el taller.
El Scrapbook crea expectació, des de la proposta del centre Solaç de Mollerussa

El Scrapbook és un mètode per confeccionar, el que podríem dir de manera planera, un àlbum de fotografies o records, utilitzant materials de paper reutilitzats. De manera divertida i original es confeccionen aquests elements que també tenen un alt component decoratiu. Una pràctica molt entesa en altres llocs del país i que arriba a la demarcació de Lleida de la ma d'Annabel Gonzàlez, una dissenyadora que s'ha especialitzat en aquesta disciplina.

Des de la plataforma del Centre D'Expressió Artística Solaç es va proposar un taller, amb l'objectiu de divulgar aquest mètode, amb una inesperada resposta massiva de públic, que ha obligat al centre a organitzar un nou taller el proper dia 9 de juny, de les 16:30 a les 20:30 h. per aquells que es van quedar fora de la primera convocatòria. El primer taller va tenir lloc el passat dissabte dia 26, amb la participació d'una quinzena de persones, la totalitat de les places que es van oferta, que van treballar un model exclusiu, dissenyat per l'Annabel Gonzàlez. Un treball que a mesura que es feia realitat deixava bocabadats als participants.

El scrapbook o scrapbooking consisteix en multitud de processos creatius com retallar, enganxar o el collage per crear una composició de memòries i records mitjançant fotografies. Un passatemps divertit, que també es pot utilitzar per decorar cartes, poemes, invitacions o tot allò que es proposi la nostra imaginació.

El Centre d'Expressió Artística Solaç de Mollerussa fa vuit anys que treballa per despertar i divulgar la vessant artística entre infants i adults, amb una oferta de cursos i tallers. La definició del seu nom no és gratuïta, diversió, distracció, esplai, descans, esbarjo, esbargiment, recreació, esgambi, i aquesta es la voluntat dels seus impulsors. La tècnica artística només pot aprendre's practicant-la, i ja des d'aquest moment el solaçar-se emergeix. És llavors quan l'alumne copsa el principi d'entrada que anima aquesta escola: que l'aprenentatge de les tècniques artístiques, de com són els múltiples materials que existeixen i com s'articulen entre ells, tenen un sol i únic propòsit: el de subministrar-li les eines que li permetin expressar la seva més lliure creativitat. Amb altres paraules, ensenyar un alfabet amb el que es poden composar infinites paraules; moltes d'elles encara per descobrir.

El Scrapbook crea expectació, des de la proposta del centre Solaç de Mollerussa