La biblioteca marida ‘El silenci de les vinyes’ de Gisela Pou amb l’Oda 2008 del Castell del Remei

Sebastià Sellart , director del Celler del Castell del Remei va celebrar la col·laboració amb la Biblioteca comarcal en dur a terme aquesta analogia entre la creació literària i l'elaboració del vi.

photo_camera El proper acte d'aquest cicle serà dijous vinent a dos quarts de 9 del vespre a la Biblioteca

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa va donar ahir al vespre el tret de sortida a la programació de Biblioteques amb DO, dins el marc també de les Festes de Sant Isidori, amb presentació del llibre El silenci de les vinyes, a càrrec de l’autora Gisela Pou. La guionista d’algunes de les sèries més conegudes de TV3 com Poblenou o El cor de la ciutat va explicar els paral·lelismes entre el llibre, fet per encàrrec de Planeta, i els diferents processos que es desenvolupen a la vinya per tal d’elaborar cava.

L'autora va afegir que la novel·la està feta de silencis, de secrets i va expresar entre altres coses que vol ser també una critica "entre cometes" del posicionament de la dona que en quan arriba a tenir un gran poder, copia el model masculí. 

L’acte també va servir per presentar l’edició limitada de 200 ampolles de vi Oda 2008 del celler del Castell del Remei etiquetat per l’ocasió amb el nom de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila. Sebastià Sellart, director del Celler del Castell del Remei, va ser l’encarregat d’explicar el perquè d’aquesta edició limitada i de la col·laboració entre el celler i la biblioteca per tirar endavant aquest cicle.  Per la seva part, Isabel Marzà, directora tècnica del Castell del Remi i Cèrvoles Celler va detallar el procés d’elaboració de l’Oda 2008 i en va fer les notes de cata. Les ampolles que ahir es van presentar ja són la venda per 10 euros per aquells usuaris interessats en adquirir-ne. De fet, ahir ja se’n van vendre una vintena entre els assistents a la presentació.

El proper acte d’aquest cicle tindrà lloc dijous vinent a dos quarts de 9 del vespre a la biblioteca on es presentarà el llibre El Castell del Remei: terra, aigua i cultura del vi a la Plana d’Urgell, a càrrec de l’autor Jaume Mateu, Lluís Pagès, editor de Pagès edicions, Sebastià Sellart, director del celler Castell del Remei i Marc Solsona, alcalde de Mollerussa.