La Gimcana Lingüística del Pla d'Urgell arriba a la 7a edició

El cantant del grup lleidatà Lexu's, Carles Gómez ha presentat el concurs que pretén fomentar un esperit de participació i no competitiu entre centres. Setze alumnes de segon d'ESO han participat com a finalistes

photo_camera Setze alumnes de segon d'ESO han participat a la 7a Gimcana Lingüística del Pla d'Urgell

Setze alumnes de segon d’ESO de l’IES Terres de Ponent i del Col·legi La Salle han participat a la VII Gimcana Lingüística, organitzada pel Servei Comarcal de Llengua, el Centre de Recursos Pedagògics i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Després d’haver superat als seus centres la fase prèvia, els setze alumnes han competit en quatre grups mixtos i han hagut de superar tota una sèrie de proves de llengua, sempre d’acord amb el currículum de segon d’ESO. El grup, format per alumnes de l'IES Terres de Ponent i del Col·legi La Salle s'han imposat als seus companys dels grups.

El president del Consell Comarcal i la coordinadora de dinamització del CNL de Lleida han fet un agraïment als alumnes i professorat de l’IES Terres de Ponent i del Col·legi La Salle “per la seva implicació i participació en les activitats de dinàmica educativa” i per haver “sabut valorar l’esforç que es fa des de les institucions per promoure la llengua catalana i alhora oferir als estudiants de la comarca una oferta d’activitats adequada”.

La VII Gimcana Lingüística ha comptat, un any més, amb Carles Gómez, cantant del grup lleidatà Lexu’s, com a presentador del concurs, que ha tingut lloc al teatre L’Amistat de Mollerussa. A la gimcana, també hi han assistit nombrosos estudiants d’ESO de públic que han volgut animar els seus companys.

Gràcies a la constitució de grups mixtos, cap centre s’ha proclamat estrictament guanyador, sinó que tots els alumnes finalistes han rebut el reconeixement i han estat obsequiats amb un lot de productes que han facilitat entitats i associacions. Així es pretén no fomentar la competitivitat entre centres sinó la participació.