Manuel Roure rep el premi d'honor de la Sociedad Internacional de Optometría del Desarrollo y Comportamiento

Manuel Roure va publicar l'any 2012 el llibre Predominis visuals, primer tractat sobre l'optometria del comportament, escrit en català.

Manuel Roure rep el premi d'honor a la trajectòria del SIODEC.
photo_camera Manuel Roure rep el premi d'honor a la trajectòria del SIODEC.

L'optometrista mollerussenc Manuel Roure ha dedicat bona part de la seva vida a l'estudi dels problemes visuals, aprofundint en els paràmetres que afecten el comportament d'aquest sentit. Roure ha estat un dels pioners en l'estudi de l'optometria del desenvolupament i comportament, una àrea clínica dedicada a la prevenció, diagnosi i tractament dels problemes visuals dels infants i adults, i la seva relació amb l'activitat diària.

La Sociedad Internacionalde Optometría del Desarrollo y el Comportamiento (SIODEC), ha reconegut la trajectòria professional de Manuel Roure, com a pioner en l'optometria comportamental, atorgant-li el premi d'honor, en el congrés que aquesta entitat va dur a terme, la passada setmana a Gijón. Aquesta cimera va reunir a més de 250 professionals de tot el món.

Manuel Roure va ser un dels precursors de l'optometria evolutiva i moderna, una recerca que va començar als anys vuitanta participants en la traducció de més de 20 tractats d'optometria de diversos idiomes, i essent vicepresident de la Sociedad Españoola de Optometria durant 15 anys. Els coneixements i l'interès per les problemàtiques escolars provocades per la visió el van conduir a publicar el llibre Predominis visuals, l'any 2012. Aquesta publicació va ser la primera escrita en català, que va tenir un gran interès en els àmbits de la pedagogia, la pediatria, la psicologia, l'optometria, així com pares i persones interessades en el desenvolupament escolar.

La recerca combinada amb la tasca professional diària han tingut com a objectiu, per Manuel Roure, aconseguir més rendiment de la visió, aplicant teràpies visuals, més enllà del que l'optometria tradicional comporta. I aquest continu interès per la seva feina l'han portat a tenir enllestit un nou treball sobre optometria holística, que espera un editor per poder sortir a la llum.

Comentaris