Formatges i vins inauguren el cicle Biblioteques amb DO a Mollerussa

El dijous 6 de febrer la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa va fer la seva aposta de maridatges dins del cicle Biblioteques amb DO , una iniciativa del servei de biblioteques de Catalunya. 

Una mostra dels vins del Castell del Remei i dels formatges Camps.
photo_camera Una mostra dels vins del Castell del Remei i dels formatges Camps.

Biblioteques amb DO té l'objectiu de dinamitzar les biblioteques amb activitats i propostes i donar resposta a les diferents necessitats de territoris, una iniciativa amb la qual es pretén reduir la distància entre els llibres i un bon vi.

D'acord amb això, la Biblioteca de Mollerussa ha programat tot un cicle al llarg del mes de febrer i que va començar ahir dijous, en un acte que va comptar amb una important assistència de públic, que va gaudir amb la poesia que es va recitar de diferents autors, en un maridatge amb les propostes de Formatges Camps, dels vins de Castell del Remei i la cuina de la Boscana i Restaurant Resquitx.

En la compaginació de tots els elements, es va resaltar el fet de què el formatge és un producte difícil de maridar, per la qual cosa, es van presentar diferents variants del mateix, des del més fort al més suau. En el cas dels vins, es van anar presentant de menys a més complexitat. I en els acompanyaments, es va jugar amb les textures de la cuina dolça i fruita del Pla d'Urgell. 

  Vídeo resum:

 

Uns versos de Marià Manent van donar entrada a continuació a Robert Camps, el qual va presentar un formatge blau de sabor moderat, Blau del net, d'ovella de llet crua. El complement va ser un "borratxo" de Patxaran, presentat per Joël Castanyé, xef de la Boscana - Restaurant Resquitx, maridat amb un Gotim Blanc, un vi jove de most flor, presentat per Sergi, enòleg del Celler Castell del Remei.

Tot seguit, la poesia de Llorens Ribé, uns versos traduïts de Josep Piera, de Jaume Agelet o de Mossèn Ballarín, donarien pas al tast dels formatges Lligat de cabra, del Liada de tomàquet i alfàbrega i del Lligat d'ovella, maridats amb el dolç de les propostes de la cuina de la Boscana i els vins Gotim Bru, Oda i el 1780 de Castell del Remei

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement