Massive Attack i Plastikman caps de cartell del Festival Sonar 2014

A la llista dels primers noms de Sónar 2014 es troba la crème de la crème de la cultura electrònica actual: Four Tet, James Holden, Jon Hopkins, Oneohtrix Point Never, entre molts altres.

Massive Attack va ser fundat el 1988 per Robert "3D" Del Naja i Grant "Daddy G" Marshall.
photo_camera Massive Attack va ser fundat el 1988 per Robert "3D" Del Naja i Grant "Daddy G" Marshall.

Massive Attack escull Sónar Barcelona per estrenar un xou completament nou que promet un pas més en la seva exploració audiovisual de la propaganda política i la tecnologia. La banda actuarà a Sónar deu anys després del seu anterior actuació, després de la recent i aclamada presentació de la sèrie d'innovadors i extraordinaris shows dissenyats per Robert Del Naja i el cineasta Adam Curtis a Manchester, Duisberg i Nova York. Per a aquest nou espectacle de Massive Attack, Del Naja tornarà a col · dissenyar la posada en escena, on confluiran art, música i política.

El seu àlbum de debut Blue Lines contenia el single Unfinished Sympathy, una de les 10 millors cançons de la història de la música segons una enquesta del diari britànic The Guardian. 

Durant dos dies, Sónar 2014 presentarà les dues cares de la personalitat musical de Richie Hawtin: des dels seus nous enregistraments i el seu nou show en directe, Plastikman I Objekt, a Sónar de Dia, al seu nou relat de performance multimèdia, Richie Hawtin I Close, a l'escenari principal de Sónar de Nit. 

Richie Hawtin, home clau de l'electrònica, actualitza el seu àlies més conegut, Plastikman, amb el qual va revolucionar el techno en els 90, amb discos com "Sheet One", "Musik" o "Consumed". Com Plastikman, el productor canadenc presentarà seus nous temes a l'escenari SonarVillage de Sónar de Dia, en la que serà la seva única actuació a Europa el 2014 desenvolupant el seu concepte de directe "Objekt"-una experiència audiovisual completament nova que acaba d'estrenar-se al museu Guggenheim de Nova York i es adaptarà especialment per al festival-. Plastikman tornarà a Sónar amb nova música, nous visuals i una variació de l'espectacular obelisc de llum que el seu equip va crear per tan històric esdeveniment artístic.

Entre la primera tanda també figuren baluards de l'electrònica més purista com Four Tet, al cim de la seva carrera com a productor i remesclador de material propi i aliè; James Holden, responsable del segell Border Community, amb una posada en escena singular per presentar a viu el seu impactant àlbum The Inheritors; Jon Hopkins,traslladant al directe Immunity, l'àlbum de techno que es postula com a disc electrònic de l'any; Oneohtrix Point Never, àlies de Daniel Lopatin, un dels artistes més sorprenents i personals que ha donat l'escena experimental en els últims anys presentant el seu nou show audiovisual, i Matmos, creadors d'una IDM extremadament elaborada, que convertiran l'escenari de Sónar en la seva particular laboratori d'experiències sonores.   

Comentaris