30.11.2022 |
Territoris.cat

LA MOSTRA INCLOU UNA DESENA DE NINES BARBIE

El Museu de Vestits de Paper exposa una mostra de treballs a Madrid

Com a complement a la mostra, la presència a Madrid també inclourà la celebració de diferents tallers per ensenyar diferents tècniques per a treballar el paper així com una desfilada.

Marc Solsona presideix l'acte inaugural de l'exposició a Madrid.
Marc Solsona presideix l'acte inaugural de l'exposició a Madrid.
El Museu de Vestits de Paper exposa una mostra de treballs a Madrid

L'alcalde de Mollerussa i Diputat al Congrés Marc Solsona ha inaugurat aquest dimarts una exposició de vestits de paper en el Centre Cultural Blanquerna de Madrid, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch. Es tracta d'una mostra de trenta treballs procedents del Museu dels Vestits de Paper que s'exposaran fins al 30 d'abril.

Solsona ha destacat que enguany el Concurs Nacional de Vestits de Paper arriba al mig segle de trajectòria, motiu per al qual s’ha volgut començar amb aquesta exposició els actes de celebració. L’alcalde també ha indicat que com a complement a la mostra, la presència a Madrid també inclourà la celebració de diferents tallers per ensenyar diferents tècniques per a treballar el paper així com una desfilada i altres esdeveniments en els quals s’està treballant.

La selecció que s’exhibeix al Centre Blanquerna inclou, a banda d’una desena de nines Barbie, un primer premi en categoria d’Època anomenat Catalina la Grande fet per la modista de Saragossa, Conchita Paesa; un altre inspirat en un vestit de festa de la Lady Di, confeccionat per la modista d’Alguaire Carme Solà; un vestit de núvia inspirat en un disseny de Pedro Botella realitzat per la Llar de Jubilats Sant Jordi de Mollerussa; un d’època del 1714 cosit per la mollerussenca Roser Cardona; una fantasia de color, cosida per la ja desapareguda modista de Valladolid, Concepción Arias, o un disseny d’inspiració de Goya del famós Lorenzo Caprile que va dur la Infanta Elena al casament de la princesa portat al paper per la modista Pepita Marrades, també de Mollerussa.

En la categoria de Fantasia destaca un vestit de la cantant Lady Gaga, un altre amb un barret que emula la torre Eiffel i el guardonat amb el primer premi Fantasia 2013 que és el reclam de l’aparador del Centre Cultural Blanquerna. Són dissenys fets per dues russes: Anastàsia Petrova i Natalia Ermakova, aquesta última doble guardonada de l’edició 2014 del concurs de vestits de paper de Mollerussa en les categories d’Època i de Fantasia.

El Museu de Vestits de Paper exposa una mostra de treballs a Madrid
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement