01.12.2022 |
Territoris.cat

Novembre científic i patrimonial als centres educatius de les Garrigues

El Servei Educatiu de les Garrigues ha preparat diverses activitats adreçades als alumnes, pares i mares de la comarca, per a celebrar la 19a setmana de la Ciència a Catalunya, que es celebra del 14 al 23 de novembre.

Dia de la Ciència 2013 INS Josep Vallverdú
Dia de la Ciència 2013 INS Josep Vallverdú
Novembre científic i patrimonial als centres educatius de les Garrigues

El Servei Educatiu de les Garrigues ha preparat diverses activitats adreçades als alumnes, pares i mares de la comarca, per a celebrar la 19a setmana de la Ciència a Catalunya, que es celebra del 14 al 23 de novembre. En aquest sentit, a l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques ha programat una conferència, en motiu del Dia de la Ciència, prevista per al proper dimecres 19 de novembre a les 10:00 h, que amb el títol La recerca bàsica en biomedicina, s’adreça als alumnes de 3er i 4rt d’ESO.

A més, tots els centres educatius de la comarca tenen l’oportunitat de participar, fins el proper 17 de novembre, en el projecte Apadrinem el nostre patrimoni, que consisteix en l'adopció d'un element patrimonial del territori per part d'un centre educatiu. D’aquesta manera s’aconsegueix donar-li valor i aprofundir en el seu coneixement des del punt de vista històric, artístic, cultural o científic i fer que arribi a la pròpia comunitat i a l'entorn de l'escola.

Des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya consideren que aquesta activitat aconsegueix emprar el patrimoni com a recurs didàctic i facilita eines metodològiques adreçades a l’ensenyament competencial. A més, implica els estudiants en el coneixement i preservació del patrimoni cultural i material del país i promou la participació ciutadana activa i responsable del joves, que contribueix a la a la cohesió social.

Novembre científic i patrimonial als centres educatius de les Garrigues
comentaris