27.05.2022 |

Oriol Izquierdo, clou el cicle Biblioteques amb DO a Mollerussa

La lectura té el seus riscos i és bo que aprenguem a llegir bé perquè sinó potser que no ens faci profit o que fins i tot ens faci mal, segons Oriol Izquierdo.

El professor Oriol Izquierdo,  i l’enòleg de Castell del Remei, Sergi Esteba.
El professor Oriol Izquierdo, i l’enòleg de Castell del Remei, Sergi Esteba.
Oriol Izquierdo, clou el cicle Biblioteques amb DO a Mollerussa

Amb la taula rodona sobre El procés de creació: analogia entre l’escriptura i el vi, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa va cloure, aquest dijous, el cicle Biblioteques amb DO. Un acte en el que hi van participar l’escriptor i professor de la Universitat Ramon Llull, Oriol Izquierdo, i l’enòleg de Castell del Remei, Sergi Esteba. 

Izquierdo, que va fer una comparativa entre els diferents processos que té la creació d’un bon vi i els que té l’elaboració d’un text literari, va assegurar que la lectura té el seus riscos i és bo que aprenguem a llegir bé perquè sinó potser que no ens faci profit o que fins i tot ens faci mal. Així mateix, també es va mostrar partidari de la necessitat que, en ocasions, encara que les raons econòmiques de la indústria literària no ho posin fàcil, de deixar “envellir” un text literari abans de publicar-lo. Per la seva parta, Esteba va explicar, mentre els assistents a l’acte feien un tast, el mètode d’elaboració del vi 1780 que produeix Castell del Remei, del qual va dir que és un vi complex en el qual hi intervenen molts factors diferents.

Biblioteques amb DO, ha estat una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat nascuda amb la voluntat de maridar, a través de diferents propostes, la literatura amb el vi fet al territori sota denominació d’origen. La de Mollerussa ha estat una de les 25 biblioteques d’arreu de Catalunya que han seguit el cicle amb diferents actes al llarg del mes d’abril.  

Oriol Izquierdo, clou el cicle Biblioteques amb DO a Mollerussa
comentaris