28.09.2022 |

El palmarès del 9è Lo Cercacurts arriba a Mollerussa

La terrassa del Bar-Cafeteria Fellini de Mollerussa serà l'escenari de la projecció dels millors curtmetratges vistos a la 9ena edició de Lo Cercacurts .

Banner-Facebook
Projecció especial del palmarès de Lo Cercacurts al Fellini
El palmarès del 9è Lo Cercacurts arriba a Mollerussa

El Festival de curtmetratges de Montornès de Segarra Lo Cercacurts vol promoure l’art del curtmetratge a les Terres de Ponent, motivar els joves creatius, incentivar els treballs de temàtica rural i promoure els guions en llengua catalana. També vol difondre l'atractiu turístic i gastronòmic de les comarques lleidatanes, i ho fa oferint projeccions a l’aire lliure en uns entorns envejables.

El certamen va clausurar la seva 9ena edició el passat dissabte 11 de juliol amb una gran participació de públic i de participants. Montornès va ser la seu de les dues últimes sessions de les 6 programades en aquesta edició, distribuïdes per diferents locals i llocs de la Segarra i l'Urgell com ho han estat el Teatre de Ca l'Eril on es va fer la inauguració, les piscines de Sedó, el Museu Comarcal de Cervera i els jardins de l'Ateneu de Tàrrega. En aquestes sessions es van projectar 48 curtmetratges finalistes dels 437 que han rebut enguany.

Els responsables del  Fellini recullen aquesta iniciativa cultural i divulgativa dels atractius de l'enton rural, organitzant una projecció del palmarès de la novena edició així com la selecció de tres dels curtmetratges finalistes que no van obtenir premi. Cal recordar que el  Fellini té previst programar activitats relacionades amb el cinema, xerrades, projeccions i jornades, que combinarà amb altres esdeveniments culturals, com la música en directe, aprofitant els nous espais que han resultat de la remodelació de la cafeteria, vestíbul i jardins de les antigues sales del Circuit Urgellenc. Els curtmetratges són per tant un dels formats que els seus promotors volen oferir al públic divers.

La sessió serà presentada pels organitzadors del festival els quals explicaran com va nèixer Lo Cercacurts i també la seva filosofia; així com un resum de les projeccions i l'entrega de premis de la darrera edició. En total es projectaran 8 curtmetratges que no deixaran indiferent al públic assistent.

Durant la vetllada que es preveu comenci a les 22h, es serviran sopars i copes per a què el públic pugui gaudir d'una nit de gastronomia i cinema a l'aire lliure.

El palmarès del 9è Lo Cercacurts arriba a Mollerussa
comentaris