El Poal rep aquest diumenge la darrera visita a la Ruta 1714

L'Ajuntament del Poal i els propietaris de Cal Castell estudiaran formules per poder continuar oferint visites i obrir noves estances de la casa pairal dels germans Desvalls.

Panadés i Granados expliquen als visitants els interiors de Cal Castell.
photo_camera Panadés i Granados expliquen als visitants els interiors de Cal Castell.

Aquest diumenge un grup de 27 persones han estat els darrers visitants de la Ruta 1714 al Poal, un recorregut que tancarà la commemoració del Tricentenari en aquesta població del Pla d'Urgell. Des del mes de febrer el municipi ha mostrat, a més de 2.000 persones, els orígens i la vinculació amb Antoni i Manuel Desvalls. Dos militars, que van tenir un paper rellevant en els esdeveniments de la Guerra de Successió i el setge a Barcelona, que van néixer al Poal, on es conserva la casa pairal amb el renom de Cal Castell.

Aquest edifici i el de l'església de Sant Joan Baptista han estat considerades lloc d'interès en la Ruta 1714, i l'ajuntament hi ha afegit en la plaça en la qual es troben ambdós edificis, el monument als Desvalls.

Escolars, associacions, trobades familiars, historiadors, i personatges de la vida pública i política com Ramon Tremosa, Pilar Rahola, Patricia Gabancho i Quim Torra entre altres, han participat de les visites que ha guiat el mateix alcalde del municipi Rafel Panadés, i la regidora Carme Granados.

A partir d'ara l'Ajuntament i els propietaris de Cal Castell estudiaran formules per poder donar continuïtat a les visites, amb nous atractius, com podien ser, obrir nous espais de l'habitatge. Segons Panadès, Cal Castell pot ser una nova proposta per completar l'oferta de turisme cultural i històric del Pla d'Urgell, que actualment ofereix l'Estany d'Ivars i Vila-sana i l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell o el Museu dels Vestits de Paper, entre altres.

Comentaris