16.10.2021 |

La presència femenina lidera el jurat del Som Cinema

El jurat de la X edició del Som Cinema consta de 9 integrants, 7 de les quals són dones. El certamen es celebrarà del 22 al 27 d’octubre a la ciutat de Lleida.
Laura Jou Som Cinema 2019
Laura Jou Som Cinema 2019
La presència femenina lidera el jurat del Som Cinema

L’equip organitzatiu de la 10a edició del Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema, que tindrà lloc a la ciutat de Lleida del 22 al 27 d’octubre, ha presentat les nou persones que formaran part dels diferent jurats corresponents a les diferents seccions oficials. La cineasta Laura Jou-directora de ‘La vida sense la Sara Amat’-, la guionista, professora i analista de guions Coral Cruz -script editor de ‘Pa Negre’ i coautora d’’Incerta Glòria’- i el gerent del Circuit Urgellenc, Pere Ramon Aumedes -membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català- seran les persones que conformaran el jurat de les seccions oficials de llargmetratges i curtmetratges de ficció.

Coral Cruz

Pel que fa als documentals tant en els formats curt i llarg, els jurats seran el cineasta i professor David Casals-Roma -director de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió amb seu al Magical Media-, la doctora en Periodisme Lourdes Ballarín -periodista de TVE, professora de la UdL i membre de la Junta del Col·legi de Periodistes- i Clara Barbal -periodista i sòcia de la cooperativa La Directa.

Pere Aumedes

En el concurs de curtmetratges “Som Secundària”, dirigit a l’alumnat de tots els centres educatius de secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i ensenyaments post obligatoris (no universitaris) de les terres de Lleida, les integrants seran tres professionals graduades en Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL: Jeny Montagut -productora i gestora d’esdeveniments audiovisuals i culturals-, Laura Grau -actriu, ajudant de direcció i membre de l’equip del programa ‘L’amo del Poble’- i Anna Pifarré -periodista en diferents mitjans i de comunicació corporativa. “Som Secundària” és una plataforma per donar a conèixer i reproduir el material audiovisual que han anat realitzant durant el curs lectiu. 

Per la seva banda, l’assessora artística del festival, Judit Vives, ha subratllat “la voluntat dels organitzadors de comptar amb un jurat que fos paritari” -finalment, set dones i dos homes- així com el fet que “siguin professionals en actiu que amb la seva feina també mostren la bona salut de l'audiovisual català”. 

Els membres de l'organització de festival fan èmfasi en que la composició dels jurats del Som Cinema dona suport i visibilitat al talent emergent del cinema i l’audiovisual català, combina professionals molt joves amb altres d’àmplia experiència. 

La presència femenina lidera el jurat del Som Cinema
comentaris