05.10.2022 |
Territoris.cat

Fondarella reunirà una quarantena de parades en la Mostra d'Oficis i Artesania

Fondarella espera rebre aquest cap de setmana, al voltant de sis mil persones, amb motiu de la desena edició de la Mostra d'Oficis i Artesania.

L'alcalde Joan Reñé observa l'elaboració de les orelletes.
L'alcalde Joan Reñé observa l'elaboració de les orelletes.
Fondarella reunirà una quarantena de parades en la Mostra d'Oficis i Artesania

Fondarella celebrarà aquest diumenge dia 10, la primera dècada de la Mostra d'Oficis i Artesania, una festa en la qual els carrers del municipi els ocuparan antics artesans que rememoraran alguns dels oficis que havien format part de l'activitat dels nostres pobles. Aquesta escenificació es complementarà amb una quarantena de parades de venda de producte de proximitat, així com una quinzena de productors que participen en el projecte Gustum, dedicat a la promoció dels productes agroalimentaris locals de qualitat.

La desena edició de la festa la van presentar aquest dimecres el president de la Diputació i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, i la regidora de Cultura del consistori, Margarita Torres, en un acte que es va celebrar en la Diputació de Lleida.

Demostració d'empacadora d'alfals manual a Fondarella.Reñé va indicar que la fira permetrà veure i reviure com era el dia a dia de molts anys enrere en els nostres pobles i fer-ho valdre i ha remarcat que el fet que sigui la desena edició significa que és una fira absolutament consolidada. Joan Reñé ha volgut fer una menció especial al que s’està fent dins el municipi per part de senyores grans en la tasca de revalorar molts productes típics entre els nens i nenes de l’escola, i ha afegit que Fondarella espera una afluència d’entre cinc i sis mil persones.

veure i reviure com era el dia a dia de molts anys enrere en els nostres pobles i fer-ho valdre

Les lligadores de caliquenyos de Fondarella.El públic podrà participar de les escenificacions d'oficis, com el cabassaire, el picapedrer, la teixidora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, la tintorera, el gravador artístic, l’espardenyer o el matalasser, entre la trentena que hi participaran.

En el marc de la festa també s'han organitzat activitats paral·leles, com la presentació del llibre Fumar-se el franquisme amb el seu autor, Francesc Canosa, a les 12.00 hores a la parada dels caliquenyos, així com tallers-demostració d’elaboració d’orelletes i caliquenyos i d’embalatge d’alfals amb premsa manual.

Fondarella reunirà una quarantena de parades en la Mostra d'Oficis i Artesania
comentaris