Primera de les tres jornades de visites guiades a l'exposició 'Pergamins' de l'IEI

Les altres dos estan programades per als dies 24 d'abril i 4 de maig, tot plegat al voltant d'una mostra que exposa 18 exemplars del Fons de l'antic Hospital de Santa Maria de Lleida
photo_camera Els pergamins són uns exemplars d'entre els segles XV i XVII - Foto: IEI

L'Institut d'Estudis Ilerdencs ha celebrat aquest divendres la primera de les tres jornades de visites guiades a l'exposició 'Pergamins', que mostra a la Zona Zero de l'IEI una part dels pergamins del Fons de l'antic Hospital de Santa Maria de Lleida.

Les altres dos jornades amb visites guiades estan programades per al divendres 24 d'abril (19.00 h) i per al dissabte 4 de maig (11.30 h). Les inscripcions per gaudir d'aquestes visites es poden fer a través de correu electrònic [email protected].

'Pergamins' està formada per 18 exemplars dels que es conserven al Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental de l'IEI, un departament encapçalat per Sílvia Farrús. Núria Preixens és la comissària d'una exposició que es pot veure a la Zona Zero de l'IEI fins al 12 de maig.

Els pergamins són uns exemplars d'entre els segles XV i XVII, de tipologies diverses (privilegis reials, butlles papals, documents de compra-venda i testaments, entre d'altres), que mostren, a més, aspectes diversos de la població de Lleida en època medieval, parlen de l'organització de l'hospital i de com s'assistia als malalts en aquesta destacada institució que tenia la seva seu en l'edifici que actualment ocupa l'IEI.

Comentaris