El Quartet Casals inaugura

El Quartet Casals, és considerat com un dels quartets de corda més importants de la seva generació, essent una de les convidades habituals als principals festivals i sales de concerts del món.

Concert inauguraldel del FeMAP amb el Quartet Casals.
photo_camera Concert inauguraldel del FeMAP amb el Quartet Casals.

El conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, va inaugurar aquest divendres, 3 de juliol, a la Seu d'Urgell, la cinquena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). L'acte va tenir lloc a la sala de plens de l'Ajuntament urgellenc. El Conseller va expressar el seu suport i admiració per tirar endavant aquest projecte cultural que dóna una visió de conjunt i transfronterera dels Pirineus.

Per la seva banda, de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va rebre als assistents amb unes paraules de benvinguda. També va remarcar la recent incorporació al festival del municipi de Bourg-Madame, que va estar representada pel seu alcalde, Jean-Jacques Fortuny.

Després de l'acte protocol·lari, les autoritats es van traslladar fins al claustre de la Catedral de Santa Maria d'Urgell, per assistir al concert d'obertura, que va oferir el Quartet Casals, grup instrumental del qual en formen part Abel Tomàs i Meesun Hong (violins), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel). El reconegut quartet vas oferir un repertori amb obres de J.S. Bach, W.A. Mozart i L.V. Beethoven.

El FeMAP va inaugurar la cinquena edició amb un dels quartets més reconeguts del moment. Definits per la crítica internacional com un quartet per al nou mil·lenni, la formació musical ha fet les delícies dels espectadors amb una de les sonoritats més refinades, exquisides i íntimes de la música instrumental de tots els temps.

Podeu consultar tota la programació del Festival de Música Antiga dels Pirineus, en aquest enllaç.

Comentaris