CARTES PUBLICADES EN LA REVISTA DE L’INSTITUT DE SANT ISIDRE FA 150 ANYS

Raimon Ferrer recull en un llibre els documents dels primers regants de la plana d'Urgell

El president de la Diputació Joan Reñé ha explicat, que el canal d’Urgell és el primer gran pacte burgesia-pagesia i ha determinat el caràcter dels seus habitants.

Acte de presentació del llibre La veu dels regants a la Plana d’Urgell a l'IEI.
photo_camera Acte de presentació del llibre La veu dels regants a la Plana d’Urgell a l'IEI.

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) va acollir aquest dijous la presentació del llibre La veu dels regants a la Plana d’Urgell, una obra en la qual l'especialista en història i teoria del disseny industrial Raimon Ferrer, ha dut a terme una recopilació de les cartes dels primers regants de la plana d’Urgell publicades a la Revista de l’Institut de Sant Isidre, fa 150 anys.

Els documents que recull el llibre, els enviaven els regants al director de la revista per donar-hi l’opinió sobre aquella infraestructura acabada d’inaugurar i que aniria modificant progressivament l’agricultura i el paisatge de la plana d’Urgell.

152 anys de canal d'Urgell demostren que voler és poder. I es va regar, amb esforç i sacrifici

L'acte va comptar amb la participació del president de la Diputació Joan Reñé, a qui van acompanyar el director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté; l’editor, Lluís Pagès; l’historiador i geògraf, Jaume Mateu, i l'autor de l'obra.

En la seva intervenció, Reñé ha destacat que el canal d’Urgell és el primer gran acord, burgesia-pagesia i ha determinat el caràcter dels seus habitants. En aquest sentit, 152 anys de canal d'Urgell demostren que voler és poder. I es va regar, amb esforç i sacrifici, ha conclòs.

comentaris