16.01.2022 |
Territoris.cat

La nova junta de l'associació AMIC encapçalada per Ramon Grau es va presentar en la XVIII assemblea general ordinària

L’acte es va celebrar a Calella de Palafrugell on hi van assistir una seixantena d’editors dels mitjans que integren l’Associació. En el transcurs de l'acte es va obsequiar als membres que deixaven la junta, entre altres, a  Marcel·lí Pascual, director i fundador de la capçalera Viure als Pirineus, que s'ha incorporat recentment al Grup Territoris.

La nova junta de l'associació AMIC encapçalada per Ramon Grau es va presentar en la XVIII assemblea general ordinària

La directora comercial i gerent del Grup Territoris.cat, Esther Barta, passa a formar part de la nova junta de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). Barta s'incorpora a l'equip que encapçalarà Ramon Grau -president del grup TotMedia-, com a membre de les comissions de Relacions Institucionals i Serveis a l'Associat, i representant dels mitjans lleidatans de l'associació.

Esther Barta ès Tècnica en Màrqueting Operatiu per ESMA, escola de Negocis i amb estudis iniciats en Sociologia, per la Uned de Cervera. Va ser fundadora del diari Territoris.cat i de l'empresa Plandora Continguts, dels que dirigeix els departament comercial i la gerència.

AMIC, va considerar que la trajectoria del projecte Territoris i dels seus impulsors, representava un referent en els mitjans catalans, per la qual cosa Ramon Grau, va proposar que podien passar a formar part de la seva candidatura, amb la voluntat d'equilibrar la representativitat del territori.   

La nova junta es va presentar en el decurs de l'assemblea General Ordinària de l’AMIC celebrada a Calella de Palafrugell el passat tres de juliol, en la que es van presentar les activitats realitzades durant l’any, així com l’aprovació dels pressupostos. També es va acomiadar després de sis anys al capdavant d'AMIC, el fins ara president, Alfons Udina, qui passa el relleu a Ramon Grau, primer president de l’Associació al 1997, i actualment president del grup TotMedia, que edita entre d’altres Diari de Sant Cugat, Tot Sant Cugat, Elsingular o Viaempresa, i que representa “la simbiosi del món de la comunicació, que aglutina pagament, gratuït i digital, els dos primers històrics” va destacar, el mateix Alfons Udina. 

La candidatura de l’actual president va ser l’única que es va presentar a la XVIII Assemblea de l’AMIC i, per tant,tal i com dicten els estatuts es va proclamar com la guanyadora. En el discurs d’investidura Ramon Grau, va assenyalar els tres objectius en que es basarà el treball de l’Associació: la qualitat, la utilitat i la representativitat. “L’associació ha de posar eines útils a disposició de l’associat, som el col·lectiu amb més força, i aquesta junta treballarà per fer-la única i al servei de tots vosaltres” va assenyalar.

“Necessitem empreses de comunicació fortes i per això han de ser creïbles i professionals” va destacar Grau, i per aconseguir-ho ha instat a potenciar la qualitat a través de proporcionar un accés a l’associació més restrictiu i amb més rigor, prioritzar que les publicacions tinguin el control d’OJD, PGD i OJDInteractiva i un contingut redaccional de qualitat. 

L’AMIC que aglutina més de 230 mitjans entre digitals i paper, la majoria locals i comarcals, s’ha situat com “el col·lectiu que representa el número de publicacions i empreses editores més gran de mitjans que hi ha al país” va afirmar Ramon Grau. Una força que vol aprofitar per convertir l’Associació en “la patronal de la premsa de proximitat a Catalunya”. 

El nou president va destacar la força del periodisme de proximitat on “els mitjans locals han aguantat el tsunami de la crisi amb més força, perquè tenim la capacitat de ser més flexibles i estem acostumats a arromangar-nos; per això, penso que tenim futur i allò que ens cal, ara més que mai, és reinventar-nos cada dia” va assenyalar. 

Noves propostes Grau també va anunciar la creació de vuit comissions encarregades de treballar les diferents necessitats de l’Associació com l’àrea digital, comercial o de formació entre d’altres. Totes elles dirigides per algun membre de l’actual junta, formada per deu membres i amb l’objectiu per part del president d’ampliar-la a la propera Assemblea fins a 12 per tal de donar més representativitat territorial.

A la cloenda de l’Assemblea es van lliurar els diplomes a les capçaleres de l’Associació que celebraven el seu 5è, 10è i 30è aniversari i es van entregar uns obsequis als membres que deixaven la junta i un pin d’or com a reconeixement a la feina feta a l’expresident Alfons Udina. 

Durant l’Assemblea es va fer públic el nom de la guanyadora del premi de recerca en nous models de negoci per a periodisme de proximitat que ha organitzat l’AMIC juntament amb la Xarxa Vives d’Universitats i ha patrocinat el Banc Sabadell. 

Carmina Crusafon, professora de l’UAB ha estat la guardonada amb: “10 claus per una fórmula més eficient a partir de l’anàlisi de la innovació digital i internacional”. Premi que li va atorgar el jurat format per: Manuel Camps (Banc Sabadell), Antoni M. Piqué (professor a la Universitat Pompeu Fabra) i Andreu Casero (professor a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana). La recerca estarà basada en els casos més significatius de tres mercats internacionals (Estats Units, Gran Bretanya i França) per identificar els exemples d’èxit i les seves bones pràctiques.

La nova junta de l'associació AMIC encapçalada per Ramon Grau es va presentar en la XVIII assemblea general ordinària
comentaris