02.10.2022 |

Representació lleidatana als IX Premis Gaudí

Entre les nominades a millor pel·lícula destaca també “Les amigues de l’Àgata”. El film ha estat escrit i dirigit per Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, dues d’elles amb arrels lleidatanes.

les-amigues-agata
les-amigues-agata
Representació lleidatana als IX Premis Gaudí

Aquest pròxim diumenge, 29 de gener, es durà a terme la IX edició dels Premis Gaudí. Enguany la gala, que organitza l’Acadèmia del Cinema Català, té un lema molt clar “Ressorgim de les cendres”, missatge que reivindica que la indústria cinematogràfica de Catalunya està present i que és cada cop més competitiva, tot i que manté encara alguns desequilibris interns com la poca distribució territorial.

Entre els nominats podem trobar artistes destacats com Sílvia Pérez Cruz, nominada com a millor protagonista femenina per “Cerca de tu casa”; Miki Esparbé, nominat com a millor protagonista masculí per “El rei borni”; i també moltes obres com “Alcaldessa” nominada com a millor pel·lícula documental o “100 metros”, nominada com a millor pel·lícula en llengua no catalana.

Entre les nominades a millor pel·lícula destaca també “Les amigues de l’Àgata”. El film ha estat escrit i dirigit per Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, 2 d’elles amb arrels lleidatanes.

El llargmetratge narra la història d'un grup de quatre joves amigues que es coneixen des de la infància a través de la mirada de l'Àgata, la protagonista.

Des del diari hem volgut contactar amb les protagonistes per conèixer una mica millor com es va crear aquest projecte.

La pel·lícula surt del Treball de Fi de Grau, oi?

Sí, era el nostre projecte final de carrera de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

En els projectes de direcció, Gonzalo de Lucas ha ideat un espai on es desenvolupen idees de ficció, tant curtmetratges, migmetratges i llargmetratges a partir d'un seguiment amb la seva tutorització durant tot el curs acadèmic i amb altres tutories també per altres professionals de l'audiovisual.

Va ser un procés en el qual vam aprendre moltíssim de tot el que fèiem, era la primera vegada que ens embarcàvem amb un projecte una mica més gran i vam gaudir-ho molt també.

I us esperàveu estar nominades als Premis Gaudí? 

No ens ho esperàvem gens!

Durant el procés de la pel·lícula pensàvem que la fèiem per nosaltres, i va ser una sorpresa tant el primer festival, com els que van seguir, la sortida en sales (completament inimaginable) i ara, els Gaudí. 

Estem molt agraïdes per aquest regal que ens han fet, els tutors, els festivals per on hem passat, i a la nostra productora Lastor Media i distribuïdora Avalon.

Més informació:

www.academiadelcinema.cat

Article de Territoris.cat (2 de desembre de 2016)

Representació lleidatana als IX Premis Gaudí
comentaris