Robert Garcia estrena a Barcelona el seu últim curtmetratge "Cita con el éxito"

El cineasta de Mollerussa estrena el seu últim curtmetratge inspirat en una història real que gira en l'entorn de la sextorsió i que pretén fer una crítica social contra els ciberdelictes sexuals.

Flyer estrena del curt als Cinemes Girona
photo_camera Flyer estrena del curt als Cinemes Girona

Segons ens explica el director mollerussenc, la història del curtmetratge, que difereix de la història real anant una mica més enllà; es va començar a gestar a mitjans del 2015 quan l'actor cerverí Ray Ortega i també co-guionista del film va explicar-li a Garcia una experiència viscuda de primera mà a l'illa d'Eivissa on Ortega hi passa la temporada alta treballant-hi. El fet és que una amiga d'aquest va ser reiteradament gravada en vídeo mentre realitzava relacions sexuals amb la seva parella i que subministrava les imatges a un autòcton de l'illa que les distribuïa a xarxes internacionals de pornografia online, a canvi d'una quantitat elevada de diners.

Garcia es va quedar commocionat en veure que la perversió humana arriba a uns extrems inimaginables i que "és molt trist i a la vegada repugnant que la teva pròpia parella es lucri d'això", explicava a Territoris.cat. "Malauradament estan sortint molts casos d'assetjament sexual a la llum i nosaltres volem reivindicar la causa amb el nostre treball", afegia.

El guió es va escriure durant el 2015 i el març de 2016, coincidint amb Setmana Santa, es va fer el rodatge a cavall entre l'Illa Blanca i El Port de la Selva. Van ser cinc dies d'intensa feina on tot l'equip es va concentrar en una casa llogada pels autors enmig de l'illa, treballant al voltant de quinze hores al dia per poder gravar les escenes a temps. Malgrat l'esforç, no es varen poder enregistrar totes les escenes i setmanes després l'equip es va haver de desplaçar al El Port de la Selva per rodar algunes de les escenes pendents.

L'equip artístic el formen les eivissenques Maria Prats que interpreta a Sanya, la principal protagonista; Míriam Navarro interpretant a Claudia, Ray Ortega és Miguel, parella de Claudia i l'eivissenc Juanjo Suñer que fa el paper de Mario.

Maria Prats, Ray Ortega, Míriam Navarro, Alejandro Oya

El projecte, però, va patir una aturada segons ens explica Garcia. Durant el 2016 temes de salut familiars del propi director van fer que s'aturés tota la feina de postproducció. Després es van afegir problemes tècnics en el so que van sorgir a posteriori i que s'havien de solucionar amb la feina d'un professional. Amb tot, els dos autors i amb l'ajuda inestimable de l'auxiliar de direcció Alejandro Oya, van realitzar una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami on van poder recollir una quantitat de diners per poder fer les rectificacions necessàries, però també poder presentar el curtmetratge a diferents festivals i realitzar l'estrena prevista d'aquesta nit als Cinemes Girona. Els diners del Verkami seran destinats a l'esmentat i també per les recompenses dels i les mecenes. Tot i això, el que es va recollir encara fou innecessari per cobrir les despeses de tot el rodatge que els propis autors van haver de fer-se'n càrrec amb els propis estalvis.

Robert Garcia dirigint a Maria Prats en una escena

La intenció és inscriure el curtmetratge en diferents festival a nivell nacional i internacional per difondre el missatge que aquest porta implícit. I si el film resulta guanyador en algun certamen, part dels diners serien per l'equip artístic que va fer la feina de manera totalment altruista.

D'altra banda, els autors tenen en ment des del principi realitzar el llargmetratge; "de fet el curtmetratge és com si fos una quarta part del que seria el llarg. Ara cal escriure el guió i fer un bon projecte per presentar-lo en diferents productores que el vulguin produir", comentava Garcia.

L'estrena del curt es farà avui dijous a les 20h als Cinemes Girona de Barcelona on després de la projecció es realitzarà una taula rodona amb la psicòloga i sexòloga barcelonina Míriam Muñoz, col·laboradora habitual de Catalunya Ràdio; que analitzarà les causes psicològiques quan es pateix sextorsió, i com es poden abordar a nivell emocional. Al finalitzar l'acte, es servirà un aperitiu amb un tast de vi Saó Blanc del Celler Mas Blanch i Jové de La Pobla de Cérvoles que ha cedit unes ampolles per l'ocasió.

El 28 de juny també està prevista l'estrena al Centre Cultural de Mollerussa. La intenció és seguir amb el mateix model i acompanyar la projecció d'una taula rodona on tothom hi serà convidat.

El trailer es pot veure Vimeo:

Trailer cortometraje "Cita con el éxito" from Territoris.cat on Vimeo.

comentaris