17.01.2022 |
Territoris.cat

El sommelier Xavier Ayala condueix un tast en els jardins de l'Era de cal Falillo

Ayala va proposar un tast de comparació de vins de diferents denominacions d'origen catalanes, per tal de comprovar les seves peculiaritats.

Sopar i tast de vins a l'Era de Cal Falillo de Vilanova de Bellpuig
Sopar i tast de vins a l'Era de Cal Falillo de Vilanova de Bellpuig
El sommelier Xavier Ayala condueix un tast en els jardins de l'Era de cal Falillo

Els jardins de l'allotjament rural de l'Era de Cal Falillo de Vilanova de Bellpuig van acollir el passat divendres un tast d'iniciació al món del vi, una iniciativa del sommelier Xavier Ayala i Herbes de Cal Falillo.

Les herbes de Cal FalilloSota la proposta de Somni d'una nit de vins, un reduït grup de privilegiats, van poder gaudir del maridatge de la cuina tradicional, truita de patates, coca de recapte, amanida de l'hort, i una bona braça, amb una selecció de vins de diferents denominacions d'origen catalanes. Una proposta que va demostrar que els bons vins també poden acompanyar la cuina més tradicional.

Però en realitat, pa convocatòria, animava a gaudir de les nits d'estiu del Pla d'Urgell, combinant els olors de l'Era de cal Falillo amb els dels vins del territori, i naturalment amb la tertúlia al voltant de la taula.

El sommelier mollerussenc, aprofita qualsevol argument per divulgar la cultura de vi, un sector que cada cop guanya més rellevància a Catalunya, en l'àmbit qualitatiu i de producció, com ho demostra els premis i reconeixements que reben els vins del país, arreu del món.

Tast de vins a l'Era de Cal FalilloAyala va proposar, un tast de comparació, amb el que pretenia que els participants poguessin deduir les diferències entre els caldos seleccionats, i va començar amb vins blancs de les DO Alella i Parellada, va continuar amb el rosat de Costers de Segre, i un toc de bombolles amb els caves, rosat i blanc. Per finalitzar amb els negres de Vallbona de les Monges i de la Conca de Barberà.

L'Era de Cal Falillo, repeteix l'experiència d'oferir al públic una nit didàctica, gastronòmica i de lleure, que permet conèixer com es conreen les herbes de comercialitza l'establiment, els olors i les característiques naturals de les mateixes.

Cal Falillo, conrea i elabora una amplia varietat d`herbes que comercialitza en l'establiment, conjuntament amb altres articles, de gastronomia i artesania que es produeixen al territori. Una oferta destinada al públic local i al turisme que opta per destinacions d'allotjaments rurals.  

El sommelier Xavier Ayala condueix un tast en els jardins de l'Era de cal Falillo
comentaris