Sónar comptabilitza el segon millor registre de la seva història amb 109.000 visitants

En el vessant de desenvolupament tecnològic Sónar +D va comptar amb la participació de 3.500 professionals.

El Sónar Dôme ple de gom a gom en el concert de  Koreless.
photo_camera El Sónar Dôme ple de gom a gom en el concert de Koreless.

El Festival Sónar va tancar portes aquest dissabte amb un excel · lent balanç que representa el segon millor registre de la seva història amb 109.000 visitants procedents de 99 països. que van gaudir d'una programació amb 155 actuacions que van recórrer un amplíssim espectre sonor, des de les aproximacions més experimentals i l'electrònica purista fins a la música de ball d'última generació, recalant en la cumbia electrònica, els nous herois del trap, el grime, el new disc o la bass music, sense oblidar gèneres clàssics com el house.

El festival ha presentat aquest any més estrenes que mai, entre els quals destaquen Plastikman, Massive Attack o Röyksopp & Robyn i ha ofert xous memorables com els de Daito Manabe, Woodkid, Nils Frahm, Machine Variation, Audion, Tarek Atoui, Ben Frost, Matmos o Jon Hopkins, entre molts altres. Així mateix, reforça un any més la seva aposta decidida per l'escena nacional amb més de trenta actuacions dels principals referents artístics del nostre país.

Pel que fa a la vessant tecnològia Sónar +D a reunit a més de 3.500 creadors, tecnòlegs, investigadors i experts de les indústries creatives i tecnològiques vol créixer els propers anys, incorporant nous partners públics i privats, procedents tant del camp de la investigació i el desenvolupament tecnològic com de la innovació i l'experimentació artística. El congrés vol ser una trobada clau per a l'intercanvi de coneixement entre sectors, motor d'oportunitats de negoci i plataforma i aparador de la indústria i la creació local. 

Una altra important novetat d'aquest any ha estat el naixement d'SonarPLANTA, un nou desafiament en el món del new media art creat en estreta col · laboració amb la Fundació Sorigué, que ha presentat aquest any a Sónar de Dia la monumental instal·lació de Carsten Nicolaiunidisplay. La iniciativa conjunta, que es prolongarà almenys fins 2017, estrenarà cada any una peça de gran format creada especialment per al festival.

Comentaris