Sopena: “Gràcies a les noves tecnologies la UNED és cada vegada més propera”

Xavier Sopena és, des de finals de juny, el nou director de la UNED de la Seu d’Urgell en substitució de Joan Mingorance que va dirigir aquest Centre durant més de 30 anys. El nou director, fins ara Professor Tutor de Dret al Centre, agafa el relleu amb la il•lusió de mantenir i reforçar la presència d’aquesta universitat pública al Pirineu.

P1380341
photo_camera Xavier Sopena, al seu despatx de la UNED.

Quin és el principal repte en aquesta nova etapa que heu inicial al capdavant de la UNED de la Seu d’Urgell? El primer repte és mantenir la qualitat d’una formació universitària de primer nivell, i després  intentar incrementar el nombre estudiants, apropar-nos al territori, a les demandes educatives i oferir formació útil per als diferents col•lectius i per a tota la gent del Pirineu.

Quin és el paper de la UNED en l’actualitat? Des de la UNED de la Seu d’Urgell fem un esforç per apropar els estudis universitaris a la població del Pirineu, sobretot a estudiants de l’Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra. I en el context actual, i gràcies a les noves tecnologies, la UNED tot i que és la universitat a distància, és cada vegada més propera. La tenim al costat de casa i l’hem d’aprofitar.

La crisi econòmica us ha restat estudiants? Sí, com totes les universitats, hem patit els efectes de la crisi i esperem que en un futur proper la tendència es comenci a invertir. També gràcies a l’esforç que hem fet en l’adaptació de la nostra àmplia oferta educativa hem pogut arribar cada cop a més gent.

Des de la Seu també oferiu els Cursos Sènior. Quin és l’objectiu d’aquests estudis? A banda de les carreres universitàries de graus,  doctorats, màsters i cursos d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, des de la Seu fem els Cursos Sènior adreçats a la gent gran (es poden fer les inscripcions fins el 21 d’octubre) que tenen força acceptació. Es tracta d’una iniciativa que fa un servei cultural i social, ofereix igualtat d'oportunitats a totes les persones, fa realitat el dret a l’educació i respon a l’innegable increment del col•lectiu de persones grans, que cada vegada demanden més formació.

Comentaris