Surt al mercat Ciutat Machi Koro un joc de taula per gestionar els ajuntaments

Devir acaba d’editar un joc de taula d’èxit mundial que tot just consisteix a fer d’alcalde, i coincidint amb els comicis municipals l'editorial ha obsequiat un exemplar a cadascun els candidats a l'alcaldia de Barcelona.

El joc de taula Machi Koro de Devir Iberia.
photo_camera El joc de taula Machi Koro de Devir Iberia.

No ens atreviríem a afirmar que la iniciativa de l'editorial Devir ha tingut segones intencions, però en tot cas la sortida al mercat del joc de taula Ciutad Machi Koro ha coincidit amb la campanya de les municipals, i el joc tracta de fer d'alcalde.

Ciutad Machi Koro, planteja d'una forma divertida i entretinguda la gestió municipal, generar recursos, fomentar urbanisme, atendre les peticions dels ciutadans, tot per fer créixer una ciutat i el benestar dels ciutadans, després que un dels jugadors sigui designat alcalde.

ALCALDABLES BARCELONAPer promocionar aquest joc de taula l'editorial Devir ha obsequiat als candidats a l'alcaldia de Barcelona un exemplar del joc, una acció que els polítics s'han pres amb bon humor. Xavier Trias, Alfred Bosch, Alberto Fernández Díaz, Carina Mejías, María José Lecha, consideren que es tracta d'una bona proposta per desconnectar i aprofundir en les relacions personals. Tot i així, cadascun d'ells ha fet algun comentari en clau d'humor, que és en definitiva és el que pretenien els promotors del joc de taula.

MACHI KORO NP CandidatsEl director de Devir, Joaquim Dorca ha explicat que diuen els anglesos que democràcia vol dir "acordem que estem en desacord, i que això no es pot fer sense sentit de l’humor i fair play. Dorca, ha agraït als candidats que s'han prestat a la broma que hagin ajudat a divulgar la cultura del joc de taula presencial que és bona per a tots els ciutadans. Pensin com pensin i votin el que votin.

Ciudad Machi Koro arriba directament del Japó (significa Ciutat de daus en japonès). I ho fa arrasant, qui avisa no és traïdor. A més a més, és un joc de molta actualitat, ja que aquest 24 de maig hi ha les eleccions municipals i pot obrir noves expectatives a tots aquells ciutadans i ciutadanes que no s'han presentat a les eleccions, però que podríem fer-ho perfectament.

Ciudad Machi Koro els jugadors han de créixer per poder convertir la seva ciutat en la més gran de la regió. Per aconseguir-ho necessitaran ingressos de desenvolupament, construir edificis públics i robar dels fons dels teus veïns, assegurant-se que ells no els estiguin fent el mateix! I no hi faltaran restaurants, supermercats, fàbriques de mobles, floristeries, centres comercials, ports, aeroports... i tots els altres serveis i infraestructures que requereix una gran ciutat. L’objectiu és fer la ciutat més gran que la dels altres jugadors, ja que només així es pot guanyar a Ciudad Machi Koro.

Comentaris