16.10.2021 |

'Suspiria', de Luca Guadagnino, inaugurarà Sitges 2018

L’esperada nova versió del clàssic de Dario Argento de 1977, Suspiria, obrirà la 51a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya el proper 4 d’octubre. Una de les cintes que més expectació desperta entre els amants del terror serà presentada pel seu director, Luca Guadagnino (Call Me by Your NameCegados por el sol), i l’actriu Tilda Swinton, que rebrà el Gran Premi Honorífic.

1232371379
Fotograma de "Suspiria" amb l'actriu Tilda Swinton
'Suspiria', de Luca Guadagnino, inaugurarà Sitges 2018

"Una foscor  s’agita al cor d’una companyia de dansa de renom mundial, una força que engolirà la directora artística, una ballarina jove i ambiciosa i un psicoterapeuta afligit. Alguns sucumbiran al malson. D’altres, en canvi, es despertaran". Aquest és el fil conductor del remake d'un clàssic del terror dels 70 dirigit pel també director italià de culte Dario Argento.

Suspiria està protagonitzada per Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Mia Goth i Jessica Harper, protagonista del film original d’Argento. La banda sonora ha estat creada per Thom Yorke, líder de la reconeguda banda Radiohead.

Tilda Swinton rebrà a Sitges el Gran Premi Honorífic en reconeixement a una trajectòria que brilla pel seu talent, versatilitat i una predilecció per un cinema atrevit i independent. Entre els títols que ha protagonitzat destaquen Orlando (Sally Potter, 1992), Adaptation (Spike Jonze, 2002), Quemar después de leer (Joel i Ethan Coen, 2008), El curioso caso de Benjamin Button (David Fincher, 2008), Tenemos que hablar de Kevin (Lynne Ramsay, 2011), Sólo los amantes sobreviven (Jim Jarmusch, 2013), Rompenieves (Bong Joon-ho, 2013), El Gran Hotel Budapest (Wes Anderson, 2014), Dr. Strange (Scott Derrickson, 2016) i Okja (Bong Joon-ho, 2017).

El reconeixement a Tilda Swinton és l’últim premi anunciat per Sitges 2018 fins el moment, i se suma als altres guanyadors del Gran Premi Honorífic, Peter Weir, Nicolas Cage i Ed Harris; la Màquina del Temps per a Pam Grier i Ron Perlman; la Maria Honorífica per a Traci Lords i el Premi Nosferatu per a Helga Liné.

La venda d’entrades per a la gala d’inauguració s’iniciarà aquest dijous, 30 d’agost, a les 12.30 hores, a través del web del Festival.

'Suspiria', de Luca Guadagnino, inaugurarà Sitges 2018
comentaris