Tàrrega clou dissabte la temporada escènica amb 'Crims' dels lleidatans Zum Zum Teatre

L'obra s'inspira en judicis reals de l'època medieval recollits a l'arxiu de la Paeria de Lleida i celebrats al Tribunal de Coltellades de Lleida

Imatge promocional de l'obra CRIMS portada interior
photo_camera Imatge promocional de l'obra 'Crims', que commemora el 750è aniversari de la Paeria de Lleida

Tàrrega clou aquest dissabte 30 de gener la 21a Temporada Estable de Teatre amb el muntatge Crims dels lleidatans Zum Zum Teatre. Es tracta d'un espectacle creat per a commemorar el 750è aniversari de la Paeria de Lleida, a partir de la concessió del privilegi que li atorgà el rei Jaume I d'impartir justícia.

L'obra s'inspira en judicis reals de l'època medieval recollits en els Llibres de Crims conservats a l'arxiu de la Paeria i celebrats al Tribunal de Coltellades de Lleida. Amb l'objectiu d'endinsar l'espectador en les vides dels lleidatans de cinc segles enrere, la representació reviu les situacions i conflictes que van portar els protagonistes davant la cort de justícia.

Zum Zum Teatre recrea aquests fets en clau de tragicomèdia musical mitjançant un text de Pau Castell acompanyat de música original de Josep Maria Bossa, sota la direcció de Ramon Molins i abordant temes encara ben vigents com l'enveja o la desigualtat. La funció tindrà lloc a les 9 de la nit, al Teatre Ateneu.

La representació es complementa amb una xerrada sobre els judicis per bruixeria, el dijous 28 de gener

D'altra banda, la Regidoria de Cultura, organitzadora del cicle teatral targarí, complementa aquesta representació escènica amb una conferència sobre la justícia medieval a Catalunya, en concret sobre els judicis per bruixeria. El ponent serà precisament Pau Castell, autor de l'obra teatral Crims i professor d'història medieval de la Universitat de Barcelona. La xerrada tindrà lloc el dijous 28 de gener, a 2/4 de 9 del vespre, a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega.

Comentaris