04.07.2022 |
Territoris.cat

Teatre de Butxaca reivindica l'espai del Pla d'Urgell dins els circuits de les arts escèniques

El Teatre L'Amistat acull dissabte dia 7 l'obra Neus Català, un cel de plom interpretada per l’actriu Mercè Arànega

<p>Sao de Ponent 1</p>
L'Amistat va acollir dijous la presentació de la iniciativa
Teatre de Butxaca reivindica l'espai del Pla d'Urgell dins els circuits de les arts escèniques

Amb una crida metafòrica a convertir el teatre en obligatori, es posava en marxa aquest dijous el projecte Mollerussa, Saó de Ponent. El seu objectiu és reivindicar l’espai del Pla d’Urgell dins els circuits de referència de les arts escèniques que, ara per ara, són més presents a les comarques veïnes. I per llençar aquest missatge amb més força, tothom ho va poder viure des de l’escenari de l’Amistat.

El Dr. en Filologia Catalana i diplomat en Teoria i Crítica del Teatre Francesc Foguet, va ser l'encarregat d'impartir la xerrada inaugural del cicle, acompanyat de l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona i del director de Teatre de Butxaca Jaume Jovells.

Mollerussa, Saó de Ponent és un projecte que pretén aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i per extensió al territori de Ponent.​

El projecte arranca precisament en un moment d’aniversari, el de la companyia Teatre de Butxaca que compleix tres dècades durant les quals hi han passat prop d’un centenar d’actors.

Organitzen un club de lectura específic sobre obres de teatre i dos tallers de dramatúrgia

D’entre les accions previstes, destaca l’organització d’un club de lectura específic sobre les obres de teatre a més de dos tallers de dramatúrgia. A més, Teatre de Butxaca cedirà el seu material, que passarà a conservar-se a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell.

Dins el programa commemoratiu d'aquests 30 anys, la companya ha programat com un dels plats forts l'obra teatral Neus Català, un cel de plom, la qual tindrà lloc al Teatre L’Amistat aquest dissabte dia 7 a les 10 de la nit. L'obra està interpretada per l’actriu Mercè Arànega que reviu damunt de l’escenari la biografia de la resistent antifranquista Neus Català.

Teatre de Butxaca reivindica l'espai del Pla d'Urgell dins els circuits de les arts escèniques
comentaris