08.12.2021 |
Territoris.cat

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu celebrarà enguany la 40ª edició

El festival de música popular tindrà lloc els dies 31 de juliol i 1 i 2 d’agost a  Arsèguel i la Seu d’Urgell

Públic
Trobada d'Acordionistes del Pirineu 2014.
La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu celebrarà enguany la 40ª edició

L’organització de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu treballa ja en els preparatius de la que serà la 40ª edició del festival, el més antic de música popular dels que se celebren a Catalunya. El gruix dels actes tindrà lloc entre els dies 31 de juliol i 1 i 2 d’agost a la Seu d’Urgell i a Arsèguel. La programació dels concerts s’estendrà, però fins al 8 d’agost a altres llocs del Pirineu i de la plana de Lleida.

Els actes començaran el divendres 31 de juliol a la Seu d’Urgell amb el Concert de les Nacions i continuaran l’endemà  dissabte, 1 d’agost, a Arsèguel, amb la clàssica Trobada amb els Acordionistes del Pirineu. A partir de diumenge dia 2, i al llarg de tota la setmana següent, els actes, encara per concretar, s’aniran desenvolupant en diverses poblacions del territori.

La Trobada, endegada l’any 1976, va ser una iniciativa de l’etnomusicòleg Artur Blasco, que es manté des d’aleshores al front de l’organització, rere la qual hi ha l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, amb el suport i la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), els ajuntaments de la Seu d’Urgell i Arsèguel, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Obra Social de La Caixa.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu celebrarà enguany la 40ª edició
comentaris