La vicepresidenta Joana Ortega apadrina la rèplica de la Mare de Déu de la Cabeza

En el marc de la vint-i-dosena edició de la Diada de la Mare de Déu de la Cabeza, es van imposar quaranta insígnies a nous confrares.

El bisbe de Solsona Xavier Novell beneeix la rèplica de la Mare de Déu de la Cabeza.
photo_camera El bisbe de Solsona Xavier Novell beneeix la rèplica de la Mare de Déu de la Cabeza.

La vicepresidenta del Govern Joana Ortega va ser l'encarregada, aquest diumenge, d'apadrinar la rèplica de la imatge de la Mare de Déu de la Cabeza a Vila-sana. Un encàrrec de la Confraria que venera la imatge, que ha estat possible gràcies a una donació anònima. L'acte va tenir lloc en el marc de la Festa en honor de la Mare de Déu, originària d'Andújar, que celebrava la vint-i-dosena edició, amb la participació de més de 1.300 persones, arribades d'arreu de Catalunya.

La rèplica de la imatge de la Mare de Déu de la Cabeza es dipositarà a l'església parroquial de Sant Miquel de la població, i serà la que utilitzaran els confrares per les professons i actes religiosos, reservant l'original en la capella de la Casa Vella.

La festa es va iniciar amb l'ofrena floral i l'acte litúrgic que va celebrar el bisbe de Solsona Monsenyor Xavier Novell, missa que va estar acompanyada pel cor Romero i Jara de la Casa d'Andalusia de Lleida així com el tenor del cor del Teatre del Liceu Josep Maria Fontanals, acompanyat al piano per Francesca Armengol.

Com és tradicional un cop finalitzat l'acte litúrgic, la família Pujol, propietaris de la Casa Vella, on es troba la capella de la Mare de Déu de la Cabeza, conviden als assistents a un aperitiu, que estarà amenitzat per una exhibició de sevillanes. La celebració va continuar amb un dinar de germanor en el restaurant Resquitx de Golmés, i a la tarda està programada una xocolatada i animació infantil al poliesportiu municipal.

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana fa més de tres segles, procedent de la població d'Andújar a Jaén, i des de les hores es venera en la capella de la Casa Vella. L'any 1995 es va fundar la Confraria del mateix nom, una entitat que actualment compta amb prop de 700 confrares que procedeixen de tot el territori Català i de comunitats properes.

Comentaris