La vida política reflectida des de l'humor del dibuixant Ermengol

Un acudit és la demostració més clara de què una imatge val més que mil paraules, segons va explicar el dibuixant Ermengol, en la presentació del llibre Via Ermengol.

L'alcalde Marc Solsona, i el dibuixant Paco Ermengol a la Biblioteca Jaume Vila.
photo_camera L'alcalde Marc Solsona, i el dibuixant Paco Ermengol a la Biblioteca Jaume Vila.

El dibuixant Paco Ermengol va presentar, aquest dijous, a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, el seu llibre Via Ermengol, un recull de les millors vinyetes dedicades a l'actualitat política i al procés català.

L'acte va estar presidit per l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, i va tenir el caliu de bon humor que acompanya sempre al dibuixant lleidatà. Ermengol va completar la descripció del seu treball amb projeccions d'algunes de les vinyetes que s'inclouen en el llibre.

Ermengol va explicar als presents en l'acte, que els polítics li fan fàcil la seva feina, ja que amb les seves actituds faciliten l'enginy per crear un acudit.

Tot i així aquest bon humor que desperten les seves vinyetes han provocat el malestar d'algun dels seus protagonistes, o persones relacionades amb la seva sàtira, segons explica Ermengol. El dibuixant va criticar la relació perversa entre els interessos econòmics d'alguns mitjans de comunicació, i la informació, que limita la llibertat dels professionals.

 

Comentaris